Σάββατο 4 Αυγούστου 2018

Λύματα, από το δίκτυο ομβρίων, στην παραλία του Αϊ-Λαγούδη Κυπαρισσίας;

Αντιμέτωποι με μια τραγική πραγματικότητα βρίσκονται καθημερινά λουόμενοι στην παραλία του Αϊ-Λαγούδη Κυπαρισσίας που επιλέγουν για το μπάνιο τους τη βόρεια πλευρά, στο σημείο με τον ονομασία «Κρυονέρι».

Όπως κατήγγειλαν στο «Θ», εδώ και δύο με τρεις εβδομάδες «βρωμοκοπά ο τόπος» και η ......

ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική.
Αξίζει να τονισθεί ότι στο «Κρυονέρι», όπως θυμούνται οι μεγαλύτεροι σε ηλικία, τα νερά της θάλασσας ήταν πάντα κρυστάλλινα. Μάλιστα, ο Δήμος Κυπαρισσίας εδώ και πάρα πολλά χρόνια έχει κατασκευάσει και σκάλα, ώστε να μπορούν άνετα οι λουόμενοι να προσεγγίζουν την παραλία από τον παραλιακό δρόμο.

Στο σημείο εκείνο καταλήγει αγωγός ομβρίων υδάτων. Και τα νερά πέφτουν «χύμα» στην παραλία. Εάν έπεφταν μόνο όμβρια ύδατα, προφανέστατα δε θα υπήρχε πρόβλημα.
Ωστόσο, όπως καταγγέλλουν λουόμενοι και διαπιστώσαμε κι εμείς πηγαίνοντας στο σημείο, το νερό που τρέχει από τον αγωγό των ομβρίων υδάτων μόνον «καθαρό» δεν είναι, όπως φαίνεται και δια γυμνού οφθαλμού.

Επίσης, αφού δεν έχει βρέξει, πώς «τρέχει» συνεχώς νερό στον αγωγό των ομβρίων υδάτων; Το πλέον σοβαρό είναι η μπόχα που αναδύεται και η οποία εικάζεται ότι προέρχεται από λύματα που πέφτουν παράνομα στο δίκτυο των ομβρίων υδάτων. Αλλιώς πώς να εξηγηθεί; Λουόμενοι στο «Κρυονέρι», τουλάχιστον δύο φορές το τελευταίο διάστημα, όπως και χθες, ειδοποίησαν το Α’ Λιμενικό Τμήμα Κυπαρισσίας, το Α.Τ. Τριφυλίας, καθώς και το Δήμο Τριφυλίας, εκφράζοντας διαμαρτυρίες και παράπονα.

Μάλιστα, κάνουν λόγο για «περιβαλλοντικό έγκλημα, εάν πράγματι (σ.σ. που το θεωρούν περισσότερο από βέβαιο) ρίχνονται λύματα στο δίκτυο των ομβρίων υδάτων που καταλήγει στο «Κρυονέρι» και αυτά πέφτουν «χύμα» στην παραλία», προσθέτοντας ότι «θα πρέπει να γίνει έρευνα και να ληφθούν μέτρα για την υποβάθμιση του περιβάλλοντος, η οποία, ταυτόχρονα, ίσως εγκυμονεί και κινδύνους για τη δημόσια υγεία, εάν εξακριβωθεί κι επιβεβαιωθεί ότι πέφτουν λύματα “χύμα” στην παραλία από το δίκτυο των ομβρίων, και οι Αρχές που είναι αρμόδιες να βρουν τους παραβάτες και όποιους ευθύνονται και να τους καταλογίσουν ευθύνες».


ΘΑΡΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.