Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018

Ανανέωση στη ΝΔ με Βουγιουκλάκη και τον Φιλιατρινό Στάθη Σταθόπουλο

Σε μία ακόμα πράξη ανανέωσης προχώρησε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ορίζοντας δύο νέα στελέχη ως αναπληρωτές Γραμματείς στη Γραμματεία Προγράμματος του κόμματος, με γραμματέα τον Γιώργο Στεργίου.
Πρόκειται για ......

τους Αιμίλιο Βουγιουκλάκη και Στάθη Σταθόπουλο, με μακρά και πετυχημένη θητεία και οι δύο στις οργανώσεις της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Πρόκειται για την πρώτη κίνηση του προέδρου της ΝΔ στον εσωτερικό "ανασχηματισμό" που θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τακτικό συνέδριο του κόμματος στα μέσα Δεκεμβρίου.

Ο Στάθης Σταθόπουλος είναι δικηγόρος. Γεννήθηκε στην Αθήνα, με καταγωγή από τα Φιλιατρά Μεσσηνίας και τους Σφακιώτες Λευκάδας. Έχει αποφοιτήσει από τη Νομική Αθηνών και έχει διατελέσει επί σειρά ετών διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Κωστή Χατζηδάκη. Το 2012 ορίστηκε από τον Υπουργό Κ. Χατζηδάκη συντονιστής της Ομάδας Εργασίας για την απελευθέρωση των Υπεραστικών Οδικών Μεταφορών (ΚΤΕΛ), που προετοίμασε το σχετικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε το 2014. Επίσης, έχει διατελέσει συνεργάτης του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας (2015) και Αν. Γραμματέας Οργανωτικού, αρμόδιος για την εκλογική ετοιμότητα του κόμματος (2017-Ιανουάριος 2018). Έχει επίσης διατελέσει ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. των εταιριών Αττικό Μετρό Εταιρία Λειτουργίας-ΑΜΕΛ (2007-2009), ΔΕΗ/ΔΕΣΜΗΕ (2009) και Ελληνικά Ταχυδρομεία (2013-2015). Στις Εθνικές Εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015 συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στη Β’ Αθήνας.
Μεθαύριο, μετά την επιστροφή του κ. Μητσοτάκη από την περιοδεία στα Γρεβενά, θα πραγματοποιηθεί στα κεντρικά γραφεία της οδού Πειραιώς η πρώτη μίνι σύσκεψη της γραμματείας προγράμματος υπό τη νέα της σύνθεση

Ο Αιμίλιος Βουγιουκλάκης είναι δημοσιογράφος. Αποφοίτησε από το 1ο Δημόσιο Λύκειο Γλυφάδας. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει λάβει ειδίκευση στην Ιστορία. Έχει συμμετάσχει σε πολλά επιστημονικά σεμινάρια και συνέδρια, ενώ έχει δημοσιεύσει τέσσερις ακαδημαϊκές εργασίες. Παράλληλα, είναι αριστούχος απόφοιτος του Διαπανεπιστημιακού Μεταπτυχιακού Προγράμματος (Msc) «Τοπικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης», των Πανεπιστημίων Πειραιώς, Θεσσαλονίκης, Κομοτηνής και Πελοποννήσου. Ως δημοσιογράφος έχει εργαστεί σε ραδιοφωνικές εκπομπές, περιοδικά και εφημερίδες του ημερησίου τύπου, ενώ, παράλληλα, διατέλεσε και διευθυντής του γραφείου Τύπου του Υπουργείου Ναυτιλίας, την περίοδο 2013-2015, επί Υπουργίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Στις Δημοτικές Εκλογές του 2014 εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος Γλυφάδας και το 2016, κατά τη διάρκεια του 10ου Τακτικού Εθνικού Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, εξελέγη στην Πολιτική Επιτροπή του κόμματος. Τον Ιούνιο του 2017 ορίστηκε Αντιδήμαρχος Αστικής Ανάπτυξης και Πολεοδομίας Γλυφάδας.

Parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.