Κυριακή 12 Αυγούστου 2018

Επανεκίνηση για την Ο.Π. ΝΗΛΕΑ με νέο αίμα στο τιμόνι του.

Μια ξεχωριστή βραδιά ήταν για το ΝΗΛΕΑ και για όσους παρευρέθησαν στην εκδήλωση που διοργάνωσε την Πέμπτη 9 Αυγούστου στο REX στη Χώρα. Το θέμα ήταν οι ομάδες παραγωγών και τα προβλήματα με τις προοπτικές που υπάρχουν και το πλέον ελπιδοφόρο μήνυμα ήταν η συμμετοχή πολλών νέων ανθρώπων.

Βασικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο διευθυντής της ΔΑΟΚ Κυπαρισσίας κύριος Αντώνης Παρασκευόπουλος ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς σε όλο το πλαίσιο που αφορά τις ομάδες παραγωγών. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο .....

χαμηλό επίπεδο οργάνωσης της παραγωγής στη χώρα μας, γεγονός που αποδίδεται κυρίως στο έλλειμμα συνεργατισμού. Τα παραπάνω μειώνουν την ανταγωνιστικότητα της γεωργίας μας και την καθιστούν ευάλωτη στη νέα πραγματικότητα που φέρνει η κλιματική αλλαγή. Αναφέρθηκε επίσης στα χρηματοδοτικά προγράμματα που μπορούν να ενταχθούν οι ομάδες παραγωγών καθώς και στον Γιώργο Μιχαλόπουλο το σύμβουλο του ΝΗΛΕΑ που απεβίωσε πριν έξι μήνες, στη μνήμη του οποίου ήταν αφιερωμένη η εκδήλωση για την προσφορά του στο ΝΗΛΕΑ.

Στο καλωσόρισμα που έκανε στην έναρξη της εκδήλωσης ο πρόεδρος Κόκκινος Γιώργος, έκανε μια σύντομη αναδρομή στην πορεία του ΝΗΛΕΑ και στους ανθρώπους που βοήθησαν στη δημιουργία του. Στον Αντώνη Παρασκευόπουλο και στον Γιώργο Μιχαλόπουλο σε όλη την μετέπειτα πορεία του ΝΗΛΕΑ. Όσον αφορά το Γιώργο Μιχαλόπουλο αναφέρθηκε στο όραμα που είχε για την Ελληνική γεωργία το οποίο εφαρμόστηκε στο ΝΗΛΕΑ.

Στη συνέχεια ανακοίνωσε ότι η διοίκηση του ΝΗΛΕΑ ομόφωνα αποφάσισε να παραδώσει το ΝΗΛΕΑ στη νέα γενιά παραμένοντας σ΄αυτόν και υποστηρίζοντας τους νέους με τις γνώσεις και την εμπειρία που έχει αποκτηθεί όλα αυτά τα χρόνια. Κάλεσε τους νέους αγρότες αλλά και νέους κάθε ηλικίας να ανταποκριθούν στις ενημερώσεις και στις διαδικασίες που θα ακολουθήσουν, ώσπου να γίνει η επανεκκίνηση του ΝΗΛΕΑ με νέους ανθρώπους. Τόνισε ότι μόνο με τη συνεργασία μπορεί να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα της γεωργίας μας, η θέση του καθενός και η γεωργική οικονομία του τόπου μας.

Παρών στην εκδήλωση ως ακροατής ήταν ο υπουργός κύριος Γιώργος Κατρούγκαλος ο οποίος σε παρέμβασή του αναφέρθηκε στο συνεργατισμό και στις προσπάθειες που έχουν καταβληθεί από την πολιτική ηγεσία για άνοιγμα νέων αγορών για τα αγροτικά μας προιόντα.

Στον χαιρετισμό που έκανε στην εκδήλωση ο αντιδήμαρχος κύριος Πετρόπουλος Παναγιώτης αναφέρθηκε στην τεράστια σημασία του ελαιολάδου στην ανθρώπινη υγεία.

Τέλος σημαντικές παρεμβάσεις έγιναν από τους γευσιγνώστες ελαιολάδου Δημητρακόπουλο Παναγιώτη αντιπρόεδρο του ΝΗΛΕΑ, Κώστα Τσορώνη και Γιώργο Κουτέλα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.