Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018

Ο συμπατριώτης μας Φιλιατρινός Γρηγόρης Χαλιακόπουλος και η συνεργασία του με το Cosmote History.

Μετά το ντοκιμαντέρ «Κωνσταντίνος Μπρουμίδης» που γυρίστηκε στην πατρίδα μας και την Ουάσιγκτον για τo Cosmote History, σε σκηνοθεσία Λευτέρη Ξανθόπουλου και παρουσίαση - έρευνα Γρηγόρη Χαλιακόπουλου, ο συμπατριώτης μας συνεργάστηκε με τον σκηνοθέτη Πάνο Αγγελόπουλο για μια σειρά ντοκιμαντέρ για την ΕΡΤ2 και .....

τo Cosmote History.

Πρόσφατα ολοκληρώθηκε η σειρά «Ένδοξα Πλοία του Πολεμικού Ναυτικού» που παίζεται κάθε Κυριακή στις 9 το βράδυ από τo Cosmote History.

Μια σειρά που είναι κατάλληλη για εκπαιδευτικούς και μαθητές, καθώς τους φέρνει σε επαφή με τα ένδοξα πλοία και τα πληρώματά τους.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα επεισόδια είναι διαθέσιμα στην υπηρεσία Cosmote TV Plus On Demand (απαιτείται σύνδεση του αποκωδικοποιητή στο Internet)

Το Filiatra News μίλησε με τον συμπατριώτη μας Γρηγόρη Χαλιακόπουλο για τα ντοκιμαντέρ που γράφει, ο οποίος μας δήλωσε:

«Το 2017 – 2018 ήταν μια περίοδος κατά την οποία δημιουργήθηκαν κάποιες σειρές εξαίρετων ντοκιμαντέρ που είχα την τύχη να συνεργαστώ με τις εταιρείες παραγωγής τους. Η αρχή έγινε με τον δικό μας ζωγράφο “Κωνσταντίνο Μπρουμίδη”, που τώρα πλέον με αγγλικούς υπότιτλους θα το βλέπουν και στην Αμερική οι ομογενείς μας. Ακολούθησε για την ΕΡΤ2 μια συνεργασία μου με τον σκηνοθέτη Πάνο Αγγελόπουλο για 5 ντοκιμαντέρ της σειράς “Βιβλιοθήκες της Αθήνας”. Ήταν οι εξής ιστορικές βιβλιοθήκες: “Βουλή των Ελλήνων”, “Γεννάδειος”, “Δήμου Αθηναίων”, “Ελληνοαμερικανική Ένωση”, και “Καλών Τεχνών”.
Στη συνέχεια λόγω του ότι η χρονιά 2018 ήταν αφιερωμένη στο βιβλίο πραγματοποιήθηκαν άλλα 3 ντοκιμαντέρ για την σειρά “Γνώση και Βιβλιοθήκες” για το κανάλι Cosmote History.

Πρόσφατα άρχισαν να παίζονται στο ίδιο κανάλι τα νέα 5 ντοκιμαντέρ για τα οποία έχω γράψει τα κείμενα και έχω κάνει και έρευνα, με θέμα τα “Ένδοξα Πλοία του Πολεμικού Ναυτικού”. Κάθε ντοκιμαντέρ είναι αυτόνομο και αναφέρεται σε ξεχωριστή εποχή. Είναι λοιπόν το αντιτορπιλικό “Αδρίας” που πολέμησε τους Γερμανούς και με σπασμένη πλώρη έφτασε στην Αλεξάνδρεια, το βρίκιο “Άρης” του Τσαμαδού που έγραψε ιστορία στη Ναυμαχία του Ναυαρίνου, το ενδοξότερο από τα τρία υποβρύχια “Παπανικολής” που έδρασε στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, το νεότερο αντιτορπιλικό “Βέλος” που αψήφησε τη χούντα με το Κίνημα του Ναυτικού κατά τη διάρκεια ασκήσεων του ΝΑΤΟ, και η αρχαία αθηναϊκή τριήρης “Ολυμπιάς”, που αντίγραφό της κατασκευάστηκε από στην Ελλάδα τον Μάιο του 1985 σε σχέδια που της παρασχέθηκαν από το “Trireme Trust” της Βρετανίας. Η σειρά που ήδη άρχισε παίζεται κάθε Κυριακή στις 9 το βράδυ στο Cosmote History και γνωρίζει εξαιρετική επιτυχία λόγω και του εκπαιδευτικού της χαρακτήρα».

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Πάνος Αγγελόπουλος

ΚΕΙΜΕΝΑ - ΕΡΕΥΝΑ: Γρηγόρης Χαλιακόπουλος

ΑΦΗΓΗΣΗ :Άννα Μαρία Χαροκόπου

ANIMATION: Γιώργος Μαστογεωργίου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.