Τρίτη 10 Ιουλίου 2018

Θες να δουλέψεις σε καφετέρια; Πρέπει να πάρεις την άδεια της Αστυνομίας!

Άδεια από την Ελληνική Αστυνομία θα πρέπει να εξασφαλίσουν όσοι επιθυμούν να εργαστούν με οποιαδήποτε ιδιότητα ή σχέση εργασίας σε καφετέρια, μπαρ, κέντρο διασκέδασης Ιντερνέτ καφέ, αλλά και σε κάθε κατάστημα στο οποίο ......

διενεργούνται «τεχνικά παίγνια», και εφόσον δεν έχουν καταδικαστεί αμετάκλητα για μια σειρά αδικημάτων.

Ειδικότερα, στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατατέθηκε για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος σύμφωνα με το οποίο αναμορφώνεται η νομοθεσία για τους όρους λειτουργίας των καταστημάτων πωλήσεως οινοπνευματωδών ποτών και κέντρων διασκεδάσεως (Προεδρικό Διάταγμα 180/1979).

Σύμφωνα με το εν λόγω σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, για να μπορεί να εργαστεί κάποιος με οποιαδήποτε ιδιότητα σε καταστήματα κέντρων διασκέδασης, μπαρ, καφετέριες, αίθουσες διενέργειας τεχνικών παιγνίων, καθώς και σε όλα τα καταστήματα στα οποία διενεργούνται τεχνικά παίγνια, απαιτείται η προηγούμενη άδεια της Αστυνομικής αρχής.

Όσοι εργάζονται χωρίς να έχουν λάβει την προβλεπόμενη άδεια από την Αστυνομία άλλα και οι εργοδότες που απασχολούν προσωπικό που δεν έχει την εν λόγω προβλεπόμενη άδεια, τιμωρούνται με φυλάκιση έως 5 ετών και πρόστιμο μέχρι 5.000 ευρώ.

Η άδεια χορηγείται από το Παράρτημα Ασφαλείας του τόπου κατοικίας του εργαζόμενου, αφού προηγουμένως προσκομίσει υπεύθυνη δήλωση ότι δεν έχει καταδικαστεί τελεσίδικα για τα επίμαχα αδικήματα και δύο φωτογραφίες, ενώ η Ασφάλεια αναζητεί αυτεπάγγελτα αντίγραφο του ποινικού μητρώου του εργαζόμενου.

Newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.