Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018

Απίστευτο κι όμως αληθινό και τριφυλιακό: Η ΔΕΥΑ έκοψε το νερό και έβγαλε το ρολόι ύδρευσης από δημοτικό κτήριο στα Πλατάνια!

ΑΠΑΞΙΩΝΕΤΑΙ Ο ΠΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΜΠΑΡΜΠΑ ΑΛΕΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΝΟΤΑ ΑΡΝΟΚΟΥΡΟΥ»

«ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ σας στο δήμαρχο…», είναι η γνωστή λαϊκή ρήση που ......

διαχρονικά χρησιμοποιείται για να καταδείξει την ισχύ και την ευθύνη του δημάρχου για τεκταινόμενα στην επικράτεια του Δήμου του.
Όμως στην Τριφυλία τα πράγματα είναι αλλιώς, μάλλον ταιριάζει το «Ποιός τον ακούει το δήμαρχο»; Εδώ η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) δρα αυτόνομα και χωρίς να… δίνει λογαριασμό σε κανέναν!

Εκτός και αν η υπόθεση που θα σας διηγηθώ, είναι «σικέ», οπότε και πάλι ο δήμαρχος έχει την ευθύνη!

Στα Πλατάνια Τριφυλίας, όπως πολλοί γνωρίζουν, υπάρχουν ο Πύργος του Μπάρμπα-Αλέκου και το Ανοιχτό Θέατρο «Νότα Αρνόκουρου». Ένα κτιριακό συγκρότημα κόσμημα, που κατασκευάστηκε από τον εφοπλιστή Κώστα Αρνόκουρο στη μνήμη των γονέων του και της κόρης του, που έπεσε, πριν χρόνια σε τροχαίο δυστύχημα!

Πύργος και Θέατρο στοίχισαν κοντά στο 1,5 εκατ. ευρώ και δωρήθηκαν από τον Κώστα Αρνόκουρο στο Δήμο, ο οποίος ενοικιάζει το κτίριο του Πύργου όπου λειτουργεί καφέ και ταβέρνα, κυρίως το καλοκαίρι, όπου στο συγκρότημα πραγματοποιούνται εκδηλώσεις, ενώ είναι πόλος έλξης επισκεπτών, όπου απολαμβάνουν με φόντο το Ιόνιο την εξαιρετικής ομορφιάς φιδίσια διαδρομή της Νέδας από το παρατηρητήριο του Πύργου!

Ο ενοικιαστής, λοιπόν, είχε οφειλές στη ΔΕΥΑΤ, η οποία δεν αρκέστηκε μόνο στη διακοπή νερού, αλλά όπως μας καταγγέλλουν εξοργισμένοι Πλατανίτες, αφαιρέθηκε και το ρολόϊ.

Παρ’ ότι η χρονική διάρκεια της μίσθωσης έχει ολοκληρωθεί και από την αρχή του χρόνου επρόκειτο να δημοπρατηθεί, τελικά λόγω κάποιας πολεοδομικής παράβασης στο εσωτερικό του Πύργου από τον ενοικιαστή, «κόλλησε» η διαδικασία και έτσι το συγκρότημα είναι φέτος ερημοποιημένο, στο σκοτάδι και χωρίς νερό, με αποτέλεσμα ούτε τα δέντρα να μην ποτίζονται στον περίβολο (αφαιρέθηκε και το κοινόχρηστο ρολόι) και το τοπίο να υφίσταται μια απαξίωση, όπως και το κτιριακό συγκρότημα!

Η κατάσταση αυτή, όπως πληροφορήθηκα έχει προκαλέσει την έντονη δυσαρέσκεια τόσο της Τοπικής Κοινότητας και του Συλλόγου Πλατανιτών, όσο και του δωρητή και ευεργέτη των Πλατανίων Κώστα Αρνόκουρου. Αν μάλιστα συνεκτιμήσει κάποιος ότι ο ίδιος έχει χρηματοδοτήσει και την κατασκευή της μεγάλης δεξαμενής υδροδότησης των Πλατανίων, αντιλαμβάνεται και το μέγεθος της μεγάλης αντίφασης, αλλά και της προκλητικότητας προς τα Πλατάνια και τον δωρητή!

Η ΔΕΥΑΤ να κόβει το νερό και να αφαιρεί το ρολόι για οφειλές ενοικιαστή, από δημοτικό κτιριακό συγκρότημα, που έχει δωρηθεί για εκδηλώσεις πολιτιστικές και για κοινωφελείς σκοπούς!

Οι Πλατανίτες είναι εξοργισμένοι με το Δήμο και για τον πρόσθετο λόγο ότι στον Τουριστικό Οδηγό του Δήμου Τριφυλίας, τα Πλατάνια και η Νέδα έχουν παραληφθεί, αφήνοντας αναξιοποίητο και το συγκρότημα του Πύργου με το Ανοιχτό Θέατρο 1300 θεατών και την εμβληματική Νέδα, όπου κατά κοινή ομολογία αυτή αποτελεί ένα μεγάλο πλεονέκτημα για την τουριστική Τριφυλία!

Ειρήσθω εν παρόδω, ότι ο Δήμος ελάχιστα, έως απολύτως τίποτε δεν πράττει όλα αυτά τα χρόνια για τη Νέδα, παρ’ ότι θα μπορούσε να αποτελεί αφετηρία για την ανάδειξη και αξιοποίηση της ορεινής και παραποτάμιας περιοχής, την οποία, ευτυχώς προβάλλουν ιδιωτικά ΜΜΕ και τουριστικές επιχειρήσεις.

Η κατάσταση για τους γνωρίζοντες το χώρο και το χωριό είναι πραγματικά απαράδεκτη και οι Πλατανίτες ρωτούν ευθέως το δήμαρχο:

Ποιός και γιατί αφαίρεσε το ρολόι της ύδρευσης από το κτιριακό συγκρότημα στον Πύργο του Μπάρμπα-Αλέκου Αρνόκουρου;

Ο δήμαρχος γνώριζε το γεγονός και πως αισθάνεται όταν ένα δημοτικό κτιριακό συγκρότημα για πολιτιστικές και κοινωνικές χρήσεις αντιμετωπίζεται με τέτοιο απαξιωτικό τρόπο;

Γιατί δε συνεργάζεται με την Τοπική Κοινότητα και το Σύλλογο για τη λειτουργία του Πύργου και του Ανοιχτού Θεάτρου;

Τι συμβαίνει με το θέμα της μονοδρόμησης μέσα στο χωριό; Απόφαση πάρθηκε αλλά οι πινακίδες δεν έφθασαν ποτέ στα «ακριτικά» Πλατάνια…

Προτίθεται να διευθετήσει άμεσα το ζήτημα ώστε να λειτουργήσει ο Πύργος και το Θέατρο τον Αύγουστο, τουλάχιστον, ώστε οι επισκέπτες που πολλαπλασιάζονται να μπορούν να εξυπηρετούνται, όπως και ο κόσμος που θα προσέλθει για τη μεγάλη συναυλία του Χρήστου Νικολόπουλου που θα πραγματοποιηθεί 17 Αυγούστου, μαζί με την ετήσια εκδήλωση βράβευσης των αριστούχων μαθητών;

Γιατί δεν προχωρά, παρά τις υποσχέσεις, η αξιοποίηση και τα μικροέργα στη Νέδα, όπου τις ημέρες αιχμής τα καλοκαίρια (εκτός από τις οργανωμένες εκδρομές και διαβάσεις) φθάνουν στο ποτάμι έως και 300 αυτοκίνητα καθημερινά;

Θανάσης Τσαμούλης - ΦΩΝΗ της Μεσσηνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.