Κυριακή 15 Ιουλίου 2018

Εικόνες ντροπής στο νεκροταφείο Φιλιατρών και ασέβεια στη μνήμη των νεκρών από την Δημοτική Αρχή [ Φωτογραφίες ]

Δέντρα ολόκληρα έχουν γίνει τα χορτάρια που «πνίγουν» το νεκροταφείο Φιλιατρών από τη μία του άκρη μέχρι την άλλη σε όλο του το μήκος και το πλάτος. Εικόνες ντροπής που είναι ασέβεια στη μνήμη των νεκρών και αποτελούν ύβρη στην Ορθοδοξία και τον πολιτισμό από την Δημοτική Αρχή Κατσίβελα.

Αυτή η απαράδεκτη κατάσταση είναι χαρακτηριστική και ενδεικτική της γενικότερης κατάστασης που επικρατεί στα Φιλιατρά από την .....

εγκατάλειψη της Δημοτικής Αρχής κάνοντας τους πολίτες να αγανακτούν.

Επιτέλους ο απερχόμενος Δήμαρχος Τριφυλίας στους λίγους μήνες που απομένουν μέχρι τις εκλογές και το τέλος της θητείας του πρέπει να σταματήσει να αδιαφορεί για τα Φιλιατρά.

Οι φωτογραφίες που βλέπετε, είναι από την κατάσταση στο νεκροταφείο που δημοσιεύουμε σαν αποδεικτικό υλικό δείχνουν την τριτοκοσμική κατάσταση που επικρατεί.

Μπάζα, σκουπίδια, αγριόχορτα, χορτάρια που έχουν ψηλώσει ένα και ενάμιση μέτρο σαν δέντρα και «πνίγουν» τα μνήματα με ζωύφια και ερπετά γεμάτα όπως και φίδια συνθέτουν μια κατάσταση που δεν τιμάει ούτε τους νεκρούς, ούτε τους ζωντανούς της περιοχής, με έναν Δήμο Τριφυλίας και μια Δημοτική Αρχή Κατσίβελα ανύπαρκτη.

«Η απόδοση τιμής προς τους νεκρούς εντάσσεται στο πεδίο εφαρμογής της συνταγματικής απαίτησης για την προστασία της αξίας του ανθρώπου με σεβασμό στις αξιώσεις της αρχής της ίσης μεταχείρισης», αναφέρεται μεταξύ άλλων σε Ειδική Έκθεση που συνέταξε ο Συνήγορος του Πολίτη, όσον αφορά στους όρους λειτουργίας των Κοιμητηρίων.

Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει για τους νεκρούς που από επιλογή ή τυχαία βρίσκονται ενταφιασμένοι στο νεκροταφείο των Φιλιατρών. Η κατάσταση που επικρατεί είναι απαράδεκτη και ντροπιαστική και αποτελεί προσβολή προς τους νεκρούς, οι οποίοι βέβαια δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να αντιδράσουν.

Γι’ αυτό το Filiatranews αντιδρά και καταγγέλλει την απαράδεκτη και ντροπιαστική κατάσταση στο νεκροταφείο των Φιλιατρών που αποτελεί ασέβεια στη μνήμη των νεκρών και παραδίδει στην κρίση του λαού των Φιλιατρών τη Δημοτική Αρχή Κατσίβελα.

















1 σχόλιο:

  1. Την μεγαλιτερη ευοθνη την αποδιδω στο Δημοτικο συμβουλιο Φιλιατρων και οχι στον δημαρχο. Αυτος ισως και να μη εχει πατησει στον νεκροταφειο. Πεστε τα στον συμβουλιο. Ο κυριος καναλουπιτης τι λεει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.