Σάββατο 28 Ιουλίου 2018

ΦΟΝΟΙ ΕΚ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΣ

Του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου.

Οι φωτιές που ανάβουν την ίδια στιγμή σε διαφορετικά σημεία της χώρας και εξαπλώνονται με ιλιγγιώδη ταχύτητα, ακόμα κι αν έχει 11 μποφόρ, δεν προέρχονται από τσιγάρα, από γυάλινα μπουκάλια που υπερθερμάνθηκαν ή από καπνισμένα τσουκάλια.

Όλα αυτά είναι μαλακίες πληρωμένων δημοσιογράφων ή θεσμικών προσώπων για ηλίθιους εγκέφαλους.

Η αλήθεια είναι μία και ......

μοναδική: Επί όλων των κυβερνήσεων όλες οι μεγάλες πυρκαγιές αποτελούν πράξεις εμπρηστών, είτε πρακτόρων άλλων χωρών για ασκήσεις πιέσεων ή τιμωρία για μη συμμόρφωση προς τις υποδείξεις τους, είτε από εγχώρια ή ξένα οργανωμένα συμφέροντα, τουρισμού, οικοπεδοφαγίας, διανοίξεων εθνικών οδών και άλλα πολλά. [Ας θυμηθούμε τα ελληνικά πολυκαταστήματα Κατράντζος, Μινιόν, Κλαουδάτος, Ατενέ, που κάηκαν σε μια νύχτα για να έρθουν τα ευρωπαϊκά που πωλούν από σαρδέλες μέχρι αυτοκίνητα].

Το "γιατί" το γνωρίζουν πολύ καλά ή το διαισθάνονται, όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις που ανέλαβαν κάποτε τα ηνία της χώρας.

Επειδή καταντήσαμε ως χώρα η καύλα του κάθε μπουρλοτιέρη, οι περισσότεροι δήμαρχοι που αυνανίζονται τα καλοκαίρια ως κλαρινογαμπροί με χορούς και πανηγύρια και κάθονται στρατιωτάκια στους κομματάρχες τους, δεξιούς και αριστερούς, στο εξής να διακόψουν επί μία τριετία τα χρήματα αυτά και να δίνονται για πυροσβεστικά οχήματα και δημιουργίες ομάδων εθελοντισμού και αλληλεγγύης.

Οι αρπαχτές από συγκροτήματα και παραστάσεις, να πάνε σε ζώνες ασφαλείας δασών.

Σεβασμός στους νεκρούς είναι η ομολογία ότι δεν αποτελεί συνωμοσιολογία να παραδεχθούν όλα τα κόμματα ότι πράγματι μας κάψανε και όχι η παραμυθία του στρατηγού άνεμου, ή μόνο της ολιγωρίας κρατικού μηχανισμού.

Αυτό δεν απαλλάσσει μήτε την κυβέρνηση για την ανικανότητά της, μήτε την αντιπολίτευση για τα κροκοδείλια δάκρυά της... η Πάρνηθα και η Ηλεία παραμένουν ακόμα νωπές μνήμες...

Αν καιγόντουσαν τράπεζες πόσα πυροσβεστικά αεροπλάνα θα είχε στείλει το ΝΑΤΟ...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.