Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018

Άδεια αγροτικού αυτοκίνητου για τους κατά μη κύριο επάγγελμα αγρότες μέχρι 1.300 χιλιόγραμμα [ Συνημμένη Απόφαση ]

Με εγκύκλιο του υπουργείου Μεταφορών δίνεται λύση στο πρόβλημα της άδειας αγροτικού αυτοκίνητου για τους κατά μη κύριο επάγγελμα αγρότες.

Συγκεκριμένα τροποποιείται απόφαση η οποία αφορά στην ταξινόμηση φορτηγού ιδιωτικής χρήσης ΜΑΜΦΟ μέχρι 2.500 χιλιόγραμμα στο......

όνομα φυσικών προσώπων, τα οποία αποκτούν και δηλώνουν αρμοδίως γεωργικό εισόδημα από οποιαδήποτε αγροτική δραστηριότητα.

Με την τροποποίηση, επανέρχεται η δυνατότητα ταξινόμησης οχήματος με ωφέλιμο φορτίο μέχρι 1.300 χιλιόγραμμα από τα ανωτέρω πρόσωπα, δυνατότητα η οποία δεν είχε περιληφθεί. Επί πλέον, απαραίτητη προϋπόθεση για την χορήγηση άδειας ΦΙΧ στην ανωτέρω κατηγορία δικαιούχων είναι η άσκηση άλλης κύριας επαγγελματικής δραστηριότητας.

Ως κύρια επαγγελματική δραστηριότητα για την εφαρμογή της διάταξης νοείται οποιαδήποτε ιδιότητα του φυσικού προσώπου, η οποία αποφέρει εισόδημα και η οποία συνεισφέρει περισσότερο στο σύνολο του δηλωθέντος εισοδήματος σε σχέση με την αγροτική, όπως προκύπτει από το εκκαθαριστικό σημείωμα φυσικών προσώπων.

Η συγκεκριμένη διάταξη έδενε, στην κυριολεξία, τα χέρια των μη κατά κύριο επάγγελμα αγροτών, καθώς δεν τους επέτρεπε να αγοράσουν ένα αυτοκίνητο που να εξυπηρετεί τις πραγματικές μεταφορικές ανάγκες της αγροτικής τους εκμετάλλευσης.

Η απόφαση ΕΔΩ

Και ο νόμος εδω



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.