Κυριακή 17 Ιουνίου 2018

LIVE την υπογραφή της συμφωνίας για τη παραχώρηση της Μακεδονίας

Σήμερα, μετά και τη χθεσινή «σφραγίδα» των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στην εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας, θα φτάσει στις Πρέσπες ο Αλέξης Τσίπρας για την υπογραφή της συμφωνίας με την πΓΔΜ.

Η υπογραφή της συμφωνίας θα γίνει στο χωριό ......

Ψαράδες των Πρεσπών (δείτε εδώ) από τους δύο υπουργούς Εξωτερικών, κ.κ Νίκο Κοτζιά και Νικολά Ντιμιτρόφ, ενώ στην κυβερνητική φιέστα θα παρίστανται ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ζόραν Ζάεφ. Την ίδια ώρα, οι κάτοικοι των Πρεσπών θα διαδηλώσουν ενάντια στην παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός επιδιώκει να στήσει μία μεγάλη φιέστα για να αποδείξει, έστω και στην θεωρία, ότι εκτός συνόρων η χώρα οδεύει καλά με τη στήριξη της διεθνούς κοινότητας. Μάλιστα, οι τεχνικές προετοιμασίες κυλούν με ταχύτατους ρυθμούς προκειμένου να είναι όλα έτοιμα για τη σημερινή εκδήλωση.

Το αναλυτικό πρόγραμμα

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να φθάσει γύρω στις 10:30 το πρωί στο παραλίμνιο χωριό Ψαράδες, μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, τον ειδικό απεσταλμένο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, την αντιπρόεδρο της Κομισιόν και Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ, Φεντερίκα Μογκερίνι, τον επίτροπο της ΕΕ αρμόδιο για τη Διεύρυνση, Γιοχάνες Χαν και την εκπρόσωπο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γουτιέρες, Ροζμαρί Ντι Κάρλο, αναπληρώτρια γ.γ. για Πολιτικές Υποθέσεις.

Εξάλλου, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ θα φτάσει μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκολα Ντιμιτρόφ, με σκάφος μέσω της λίμνης εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες. Σε διαφορετική περίπτωση, θα φτάσουν οδικώς από τη νέα συνοριακή διάβαση στην περιοχή του Λαιμού, η οποία άρχισε να λειτουργεί πρόσφατα.

Ο Αλέξης Τσίπρας και οι υπόλοιποι αξιωματούχοι θα τους υποδεχθούν στη μαρίνα και αμέσως μετά θα μεταβούν πεζή, σε απόσταση λίγων μέτρων, στην εξέδρα που έχει στηθεί, με τέντα. Εκεί θα γίνει η ειδική τελετή της υπογραφής της συμφωνίας από τους υπουργούς Εξωτερικών των δύο χωρών και από τον Μάθιου Νίμιτς.

Αμέσως μετά, οι δύο πρωθυπουργοί, οι υπουργοί Εξωτερικών και οι επίσημοι προσκεκλημένοι θα επιβιβαστούν σε σκάφη και θα μεταβούν στην άλλη όχθη της λίμνης, στην πλευρά της ΠΓΔΜ και συγκεκριμένα στην κωμόπολη Οτέσοβο. Εκεί θα παρακαθίσουν σε γεύμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.