Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

Τοπικό Συμβούλιο Φιλιατρών: Απορρίφθηκε αίτημα κοπής δέντρων στον Αγιο Νικόλαο.

Σε υψηλούς τόνους πραγματοποιήθηκε χθες μετά από πολύ καιρό το Τοπικό Συμβούλιο Φιλιατρών όπου συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος τεχνικών έργων κ Γιάννης Κατσούλας, ο Αντιδήμαρχος Φιλιατρών κ Αναστάσιος Πούλος αλλά και .....

η διευθύντρια της υπηρεσίας κ. Ζωή Πετροπούλου καθώς υπήρχαν και θέματα που άπτονταν των αρμοδιοτήτων της.

Ένα από τα θέματα που τέθηκαν στο χθεσινό Τοπικό Συμβούλιο, ήταν η αίτηση του συμπολίτη μας Βασίλη Σταματόπουλου για κοπή δυο δέντρων που βρίσκονται έξω από τον περιβάλλοντα χώρο του Αγίου Νικολάου.

Το αίτημα αυτό του συμπολίτη μας απορρίφθηκε από την αρμόδια υπηρεσία πρασίνου με το αιτιολογικό ότι η υπηρεσία πρασίνου μετά από αυτοψία που έκανε στον χώρο, από αρμόδιο επιστημονικά καταρτισμένο υπάλληλο γνωμοδότησε για την μη κοπή - εκρίζωσης των δυο επίμαχων δέντρων λαμβάνοντας υπόψιν τους παράγοντες καλαισθησίας, αειφόρου ανάπτυξης, βελτίωση ανθρωπίνων συνθηκών διαβίωσης, μείωση ατμοσφαιρικών ρύπων, σκίαση και μείωση υψηλών θερμοκρασιών θέρους, δημιουργία μικροκλίματος, και ταυτόχρονα οικονομικής ανάπτυξης καθώς όπου υπάρχει κρανίου τόπος -όπως είπε η κ Πετροπούλου- δεν επενδύει κανείς.

Ως υπηρεσία εισηγήθηκε την διεύρυνση λακων φύτεψης, ενώ ζητήθηκε από την Τεχνική υπηρεσία του Δήμου η γνωμοδότηση για την κατάσταση που βρίσκεται το τοιχείο και την επισκευή του πεζοδρομίου.
Η απόφαση κοινοποιήθηκε στην Επιτροπή Ποιότητας ζωής.

Ο κ Κατσούλας έκανε λόγο για ένα μεγάλο δέντρο (φωτογρφία 2) κάποιων ετών το οποίο δεν έχει δημιουργήσει πρόβλημα στο πεζοδρόμιο και την μάντρα της εκκλησίας και τόνισε ότι μπορεί αν αποκατασταθεί το πεζοδρόμιο.

Η αρχική εισήγηση του προέδρου ήταν να κοπούν τα δέντρα, με το αιτιολογικό ότι εμποδίζουν τους πεζούς πρόταση που βρήκε αντίθετη την Τοπική Σύμβουλο Ρούλα Μαρκούλια υποστηρίζοντας ότι είναι ένα όμορφο δέντρο και όχι ένα άρρωστο που να χρήζει κοπής.
Οστόσω η κ Μαρκούλια στην ένσταση της η οποία διατυπώθηκε με έντονο τρόπο ζητησε να μάθει για ποιο λόγο δεν ενημερώθηκαν ολοι οι σύβουλοι και πως πήγε στη Ποιότητα ζωής.

Η τοποθέτηση της κ Μαρκούλια βρήκε σύμφωνους και τους υπόλοιπους τοπικούς συμβούλους που ζήτησαν να κλαδευτεί.
Ο κ Γριβοκωστόπουλος στην δική του τοποθέτηση είπε και πρότεινε να κοπεί η μάντρα της εκκλησίας για να υπάρχει άνετη διέλευση του κόσμου, όπου και τελικώς ψήφισε να κλαδευτεί το δέντρο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.