Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018

Ανακοίνωση Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών σχετικά με την πλατεία των Φιλιατρών

Ο Εμπορικός Σύλλογος Φιλιατρών ολοκλήρωσε το έργο που είχε αναλάβει σε συμφωνία με τον Δήμο για την περίφραξη της παιδικής χαράς.

Τοποθετήθηκαν κάγκελα ίδια με αυτά που προϋπήρχαν στην ανατολική και νότια πλευρά και βάφτηκαν εκ νέου όλα.
Κατά γενική ομολογία ήταν ένα έργο που θα .....

έπρεπε να έχει γίνει χρόνια στην πόλη μας.

Από την πλευρά μας σαν Εμπορικός σύλλογος η κίνηση αυτή ήταν στοχευμένη!
Η πλατεία των Φιλιατρών θα έπρεπε να ήταν πρότυπο για πολλές άλλες πόλεις.
Τα τελευταία χρόνια όμως παρακμάζει.
Πλαστικά μπουκάλια πεταμένα, μεθύστακες που παίρνουν χύμα κρασί και μπύρες και πίνουν δίπλα στα παιδιά που πηγαίνουν στην παιδική χαρά ,μπουκάλια σπασμένα ,βρωμιές παντού ,και γενικά ο καθένας κάνει ότι θέλει..

Ενημερωθήκαμε από νομικό λοιπόν για το θέμα αυτό και μάθαμε τα εξής :
1. Στην παιδική χαρά απαγορεύονται όλοι οι ενήλικες που δεν είναι συνοδοί παιδιών.
2. Με μια απλή απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ο δήμος έχει δικαίωμα να ορίσει ως περιβάλλοντα χώρο της παιδικής χαρά και τον έξω χώρο από αυτήν και να απαγορεύσει την οινοποσία γιατί είναι κακό παράδειγμα για τα παιδιά.

Έτσι λοιπόν έχοντας όλα αυτά υπόψη μας περιφράξαμε την παιδική χαρά κάνοντας το πρώτο πολύ σημαντικό βήμα σε συνεννόηση με τον δήμο.
Έχουμε συμφωνήσει να μπουν ταμπέλες ότι απαγορεύεται η είσοδος σε ενήλικες χωρίς παιδιά.
Αν και είχαμε την διάθεση να τις τοποθετήσουμε άμεσα από την δημοτική κοινότητα μας είπαν ότι θα τις τοποθετήσει άμεσα ο δήμος.

Αυτό βέβαια δεν είναι αρκετό, κανείς από αυτούς που συμμετέχουν στην εικόνα που προαναφέραμε δεν θα σεβαστεί τις ταμπέλες.
Είναι απολύτως απαραίτητη η φύλαξη του χώρου από υπαλλήλους του δήμου.

Ο υπάλληλος θα πρέπει να έχει παραινετικό χαρακτήρα και δεν θα επιβάλει αυτός τον νόμο.
Θα ειδοποιεί την αστυνομία από την οποία έχουμε την διαβεβαίωση ότι αν και έκλεισε το Α.Τ. Φιλιατρών (ενώ στα Φιλιατρά ζουν 3000 μετανάστες) έχουμε 24ωρη φύλαξη!

Με την ευκαιρία αυτή να εκφράσουμε την απορία μας αν η αστυνομία περνώντας από τις πλατείες των γειτονικών πόλεων έχουν την ίδια ανοχή στην παρουσία δεκάδων μικροπωλητών καθ` όλη την διάρκεια της ημέρας.
Η πλατεία των Φιλιατρών είναι μία από τις 10-15 μεγαλύτερες και ωραιότερες πλατείας της Ελλάδας.
Πρέπει μα ξεκινήσει άμεσα ανάπλαση στο μεγαλύτερο μέρος της.

Το ξακουστό σιντριβάνι αυτό το κόσμημα που θα το ζήλευαν και θα το ήθελαν όλοι στην πόλη τους είναι σε απαράδεκτη κατάσταση.
Σε προγενέστερες επικοινωνίες που είχαμε με τον δήμο για το θέμα αυτό μας είχαν υποσχεθεί ότι θα μιλήσουν με την εφορία αρχαιοτήτων γιατί δεν μπορούν να κάνουν τίποτα.
Διαφωνούμε, μπορούν σε συνεννόηση μαζί τους να κάνουν πολλά.
Ίσως δεν μπορούν να το βάψουν αλλά θα μπορούσαν :
Να το φωτίσουν ,
να φτιάξουν ανακύκλωση,
να βάψουν το τσιμέντο με χρώμα πισίνας για να μην πιάνει ακαθαρσίες και μούχλα (η βάση του είναι τσιμεντένια δεν είναι μάρμαρο),

να δουλέψει ο αφαλατωτής ώστε να μην ξαναγίνει πάλι χάλια λίγα μόνο χρόνια αφού βάφτηκε από την εφορία αρχαιοτήτων.
Και φυσικά μπορούμε όλοι να πιέσουμε την εφορία αρχαιοτήτων να το ανακαινίσει μαζί με το δεύτερο σιντριβάνι που υπάρχει στην πλατεία του Αγίου Ανδρέα.

Όλα αυτά σε συνδυασμό με την διόρθωση του φωτισμού της πλατείας που είναι ελλιπής, αυστηρό κούρεμα και αραίωμα των δέντρων , την τοποθέτηση πλακών πίσω από τη δανειστική βιβλιοθήκη του Ομίλου Δράσης και Πολιτισμού (όπως μας έχει υποσχεθεί εδώ και πολύ καιρό ο κ. δήμαρχος) και φυσικά την τοποθέτηση τουλάχιστον από τις πρώτες απογευματινές ώρες μέχρι αργά το βράδυ φύλακα από τον δήμο πιστεύουμε θα άλλαζαν την εικόνα της πλατείας .

ΥΓ
Επειδή πολλά έχουν ακουστεί και για τους επαγγελματίες της πλατείας μας, στην κοινωνία που ζούμε το κράτος και ο δήμος φτιάχνει τις δομές και τις υποδομές και ο ιδιώτης επενδύει!

Είναι εύκολα αντιληπτό ότι ο επαγγελματίας της πλατείας των Φιλιατρών δεν έχει ούτε τα ελάχιστα εχέγγυα από τον δήμο για να επενδύσει σήμερα!

Τον τελευταίο καιρό βλέπουμε όλοι την πόλη μας να παρακμάζει .

Ειδικά μετά τον Καλλικράτη δεν έχει μείνει τίποτα στην πόλη μας και το αίσθημα της αδικίας στα φιλιατρά είναι πολύ έντονο πλέον.

Ας κάνει τουλάχιστον το αυτονόητο ο δήμος λοιπόν και να πράξει τα δέοντα για την πλατεία των Φιλιατρών!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.