Σάββατο, 16 Ιουνίου 2018

Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση μομφής εναντίον της κυβέρνησης με 127«ΝΑΙ» και 153 «ΟΧΙ»

Με 153 «όχι» της κυβερνητικής πλειοψηφίας (πλην του βουλευτή των ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμμένου, o οποίος διεγράφη από τους ΑΝΕΛ) απορρίφθηκε από τη Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που υπέβαλαν ο Αρχηγός της ......

Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης και 75 Βουλευτές της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας, σύμφωνα με τα άρθρα 84 του Συντάγματος και 142 του Κανονισμού της Βουλής, την περασμένη Πέμπτη.

Μετά από τριήμερη συζήτηση που κινήθηκε σε ιδιαίτερα οξείς τόνους και στιγματίστηκε από το κάλεσμα του χρυσαυγίτη βουλευτή Μπαρμπαρούση στο στρατό να προχωρήσει σε πραξικόπημα , τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας ήταν:

ΨΗΦΙΣΑΝ: 280 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ.

ΟΧΙ: 153 (ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ).

ΝΑΙ: 127 (ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, ΧΑ, Το Ποτάμι, Ένωση Κεντρώων, ορισμένοι Ανεξάρτητοι και ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος).

ΑΠΟΝΤΕΣ: 20 ΚΚΕ, ο ανεξάρτητος Νίκος Νικολόπουλος και οι Βουλευτής Κ. Μπαρμπαρούσης της ΧΑ που αναζητείται από την Αστυνομία και Ιωάννης Σαχινίδης).

Να σημειωθεί ότι ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης ψήφισε ΝΑΙ «εξαιρουμένου, όπως είπε, του Μακεδονικού».Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.