Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

«Καθαρή έξοδος – Μια ακόμη αυταπάτη του κ. Τσίπρα»

Μείωση συντάξεων από το 2019, μείωση αφορολόγητου ορίου από το 2020 και αν χρειαστεί νωρίτερα, πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ για τα επόμενα πέντε χρόνια, δέσμευση για μακροχρόνια διατήρηση του ΕΝΦΙΑ στα σημερινά επίπεδα, κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ και στα υπόλοιπα νησιά, δημοσιονομική πειθαρχία και επιτροπεία τουλάχιστον μέχρι το 2050, αποτελούν λίγες μόνο από τις υποχρεώσεις που έχει συμφωνήσει η .....

κυβέρνηση για να πετύχει την περιβόητη «έξοδο» από το μνημόνιό της.

Μια «έξοδος», η οποία στη βάση της δεν αποτελεί το επιστέγασμα της εφαρμογής μιας ουσιαστικής πολιτικής, ανάλογης με αυτήν που η συγκυβέρνηση της ΝΔ απέδωσε επί ημερών του Αντώνη Σαμαρά, μέσα στις πιο δύσκολες καταστάσεις της περιόδου της κρίσης, βγάζοντας την Ελλάδα με υγιή τρόπο στο ξέφωτο.

Είναι μια «βρώμικη» έξοδος – αυτή του κ. Τσίπρα – που κατάφερε να καταπατήσει τις προσδοκίες των Ελλήνων και δεν αποτελεί τίποτε άλλο, παρά μια συνέχεια στην πολιτική εξαπάτησης που ακολουθεί πιστά. Αυτές τις αυταπάτες που εδώ και τρεισήμισι χρόνια πληρώνει ακριβά ο τόπος μας. Γι’ αυτό, είναι τουλάχιστον πολιτικά ανέντιμο, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να πανηγυρίζουν, ενώ γνωρίζουν καλά ότι ο Αρμαγεδώνας δεν έχει τελειωμό.

Ποια είναι η κατάσταση; Στην πραγματική οικονομία, βιώνουμε την απόλυτη φτωχοποίηση. Χιλιάδες κατασχέσεις λογαριασμών υλοποιούνται σε καθημερινή βάση. Πλειστηριασμοί σπιτιών σε οποιονδήποτε χρωστάει στις τράπεζες, στην εφορία, στον ΕΦΚΑ. Οικονομική ασφυξία σε όλους, ανεξαιρέτως! Στοχοποίηση των αρίστων, από τα σχολεία μέχρι την επιχειρηματικότητα, επιβάλλοντας εξαντλητικούς φόρους σε όλους και για τα πάντα.

Κι από την άλλη ο κομματικός στρατός των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αναπτύσσεται ιλιγγιωδώς, με χιλιάδες προσλήψεις μετακλητών, επιφορτισμένοι με το θεάρεστο έργο “τρολαρίσματος” στα κοινωνικά δίκτυα. Μοναδικό τους όραμα, πως θα παραμείνουν περισσότερο στη θέση τους.
Είναι όμως αυτή η Ελλάδα που θέλουμε;

Η ΝΔ και ο Πρόεδρος της Κυριάκος Μητσοτάκης οραματίζονται μια Ελλάδα στην οποία ο άξιος θα μπορεί να προχωρήσει μπροστά. Οι νέοι θα μπορούν να βρουν μια δουλειά που τους αξίζει. Μια Ελλάδα, που δεν θα δαιμονοποιείται η επιχειρηματικότητα. Που θα υπάρχει ένα επιχειρηματικό περιβάλλον ελκυστικό, με χαμηλούς φόρους για να μπορούν να αποδίδονται. Μια Ελλάδα αξιόπιστη πρώτα από όλα προς τους Έλληνες. Με δικαιοσύνη στους φόρους αλλά και στα προβλήματα της καθημερινότητάς τους.

Τρεισήμισι χρόνια ΣΥΡΙΖΑ είναι αρκετά! Αρκετά για να μπορούμε να διαχωρίσουμε την αλήθεια από το ψέμα, την ηθική από την ανηθικότητα, τους ικανούς από τους ανίκανους, το σωστό από το λάθος. Δεν υπάρχουν επίπλαστα διλήμματα πλέον... Η πραγματικότητα είναι αμείλικτη!
Και δεν μπορεί να αφήσουμε τον κ. Τσίπρα να «πουλήσει» την ελπίδα της Ελλάδας μας, στο… βωμό της παραμονής του στην καρέκλα!

Περικλής Μαντάς
Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου
Πολιτευτής Ν.Δ. Ν. Μεσσηνίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.