Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

Γιάννης Ηλιάδης: Ο φιλιατρινός αθλητής που ξεχώρισε στην Ισπανία

Εντυπωσιακή εμφάνιση έκανε στις 6 Μαΐου στην Καταλονία της Ισπανίας ο αθλητής με καταγωγή από τα Φιλιατρά, Γιάννης Ηλιάδης, ο οποίος τα τέσσερα τελευταία χρόνια ασχολείται με τη ρυθμική γυμναστική σε επίπεδο ανδρών, ένα άθλημα άγνωστο στη χώρα μας. Ο Γιάννης στην πρώτη του εμφάνιση εκτός συνόρων κατέλαβε την 4η θέση στο σύνθετο ατομικό, κάνοντας περήφανο τόσο τον ίδιο, όσο και .....

τους ανθρώπους που τον στηρίζουν.

Όπως δήλωσε ο ίδιος μετά την επιστροφή του, είναι μεν δικαιωμένος από το αποτέλεσμα, αλλά δεν μπόρεσε να αποδώσει το μέγιστο των δυνατοτήτων του, εξαιτίας σοβαρών τραυματισμών που είχε τον τελευταίο καιρό.

Παρόλα αυτά, ήταν-όπως είπε- μια υπέροχη εμπειρία και ένα νέο ξεκίνημα, αφού του έγιναν πολλές προτάσεις σε αθλητικό & προπονητικό επίπεδο, τόσο από την Ισπανία , όσο και από άλλες χώρες, τις οποίες ο Γιάννης θα αξιολογήσει μαζί με τις προπονήτριές του. Ενδιαφέρον επίσης υπήρξε και από ιδιώτες χορηγούς.

Ο επόμενος στόχος του Γιάννη είναι η Ιταλία στο τέλος Ιουνίου, όπου αισιοδοξεί να πετύχει ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα, αφού πιστεύει ότι με υπομονή, επιμονή και σκληρή δουλειά, τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο, αφού όπως τονίζει ο ίδιος, ξεκίνησε μόνος του πριν τέσσερα χρόνια, χωρίς να γνωρίζει τι πρόκειται να αντιμετωπίσει στην πορεία. Για αυτό και ο Γιάννης δεν ξεχνά ποτέ να ευχαριστεί δημόσια όσους πίστεψαν σ’ αυτόν και τον βοήθησαν να κάνει πράξη το όνειρό του: Τη Βαρβάρα Φίλιου, 14 φορές πρωταθλήτρια Ελλάδας και 4η παγκόσμια, τη Γιώτα Μέμμου, πρώην πρωταθλήτρια και Βαλκανιονίκη, την Ελένη Τρυπάνη, πρώην πρωταθλήτρια και μέλος της εθνικής ομάδας, την κορυφαία δασκάλα και πρώην πρωταθλήτρια Όλγα Ίντζε καθώς και τον φυσικοθεραπευτή του Γιώργο Μπαρδουνιώτη, χάρη στον οποίο ξεπέρασε πολλούς τραυματισμούς.

Πέρα όμως από την αναγνώριση κάθε βοήθειας που δέχτηκε ο Γιάννης από τους παραπάνω συντελεστές της επιτυχίες του, δεν ξεχνά να πει ένα μεγάλο ευχαριστώ στο φύλακα άγγελό του, τη μητέρα του, Δέσποινα Στυλιανού , Νηπιαγωγό στο επάγγελμα, γιατί –όπως δήλωσε ο ίδιος- χωρίς τη στήριξή της δεν ξέρει αν θα μπορούσε να τα είχε καταφέρει, περνώντας παράλληλα το μήνυμα ότι κάθε παιδί μπορεί να κάνει πράξη τα όνειρά του, αρκεί να πιστεύουν σ΄αυτό.

Να σημειώσουμε ότι ο Γιάννης Ηλιάδης είναι φοιτητής στο τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων στην Καλαμάτα και οι προπονήσεις του γίνονται στο Δημοτικό στάδιο Καλαμάτας, παράλληλα με τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη σχολή του, την οποία και συνεχίζει κανονικά.
Εμείς να ευχηθούμε κάθε επιτυχία στο φιλιατρινό αθλητή, ακόμα μεγαλύτερες διακρίσεις στο μέλλον, όλα τα όνειρά του να γίνουν πραγματικότητα & να συνεχίζει να κάνει περήφανη την οικογένειά του και την πατρίδα του.

Το φιλιατρά News ήταν το πρώτο που είχε ανακαλύψει το Γιάννη και του είχε πάρει συνέντευξη πριν 3 χρόνια, λίγο πριν τις πανελλαδικές εξετάσεις.


1 σχόλιο:

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.