Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

Ανεξέλεγκτη η κατάσταση με τα αγριογούρουνα στην Τριφυλία

Ανεξέλεγκτη είναι στην Τριφυλία, από τα προηγούμενα χρόνια, η κατάσταση με τα αγριογούρουνα και διαρκείς επιδρομές που κάνουν σε ελαιοπερίβολα και καλλιεργούμενες εκτάσεις κηπευτικών, στα πεδινά, ακόμα και δίπλα στη θάλασσα.

Το πρόβλημα, το .....

οποίο έχει καταστεί ζήτημα μείζονος σημασίας για τους αγρότες και τους ιδιοκτήτες αγροτικών περιουσιών, το έχουμε επισημάνει σε σχετικά ρεπορτάζ στο «Θ». Μάλιστα πριν από οκτώ περίπου μήνες, το Σεπτέμβριο του 2017, αναφέραμε σχετικά: «Τεράστια είναι η καταστροφή που έχουν προκαλέσει και προκαλούν επιδρομές αγριογούρουνων στην Τριφυλία.

Ακόμη και μες στον Αύγουστο, αγριογούρουνα έκαναν επιδρομές σε καλλιέργειες, μέχρι και δίπλα στη θάλασσα, σε παραλιακές περιοχές όπως στα Ρίκια και τα Κοκκινοχώραφα της Δ.Ε. Γαργαλιάνων.
Ολοκληρωτική καταστροφή έχουν υποστεί στρέμματα ολόκληρα με αμπέλια και σταφίδα στη Χριστιανούπολη, το Μουζάκι και τη Βάλτα, με συνέπεια να χαθεί η φετινή σοδειά.

Οι αγρότες της περιοχής έχουν περιέλθει σε απόγνωση βλέποντας τις καλλιέργειές τους, από τις οποίες ανέμεναν να βγάλουν το εισόδημα της χρονιάς για τις οικογένειές τους, να καταστρέφονται από τις επιδρομές των αγριογούρουνων.
Αγροτικοί Σύλλογοι, πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων, τοπικοί φορείς έχουν απευθυνθεί στις αρμόδιες και εμπλεκόμενες υπηρεσίες, ώστε να εξευρεθεί μια λύση για να μπορούν να προστατεύσουν τις καλλιέργειές τους.

Όπως λένε, εκτός από αμπέλια και σταφίδα, στρέμματα ολόκληρα με ελαιόδεντρα, από τις επιδρομές αγριογούρουνων, έχουν σκαφτεί από τη μία άκρη ως την άλλη και τα ελαιόδεντρα έχουν υποστεί ζημιές, ενώ σε πολλές περιπτώσεις οι ρίζες των ελαιόδεντρων είναι “στον αέρα”…».

Δυστυχώς, παρά τις παρεμβάσεις και εκκλήσεις συλλόγων, προέδρων Τοπικών Κοινοτήτων και τοπικών φορέων σε αρμόδιες υπηρεσίες και Αρχές, λύση στο πρόβλημα δεν έχει βρεθεί και δοθεί και οι καλλιέργειες και οι αγροτικές περιουσίες παραμένουν απροστάτευτες από τις επιδρομές αγριογούρουνων.

Τις προηγούμενες μέρες, αγριογούρουνα «όργωσαν» στρέμματα ολόκληρα με ελαιοπερίβολα στη «Γιόλακα» Φιλιατρών, μόλις τη νύχτα της Παρασκευής έφτασαν μέχρι δίπλα στη θάλασσα στον Αγρίλη Φιλιατρών, όπου και τα είδαν κάτοικοι του οικισμού που επικοινώνησαν με το «Θ».

Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.