Σάββατο 19 Μαΐου 2018

26 χρόνια στον Αιγυπτιο που τραυματισε Αστυνομικό στη Καλαμάτα. Τι δήλωσε ο Δικηγόρος του.

Διεξήχθη χθες στο δικαστικό μέγαρο Κυπαρισσίας η τέταρτη και τελευταία συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Κυπαρισσίας της πολύκροτης δίκης με κατηγορούμενο τον Αιγύπτιο ο οποίος κατά το κατηγορητήριο αποπειράθηκε τα σκοτώσει τον περασμένο Σεπτέμβριο δύο αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ στην Καλαμάτα.

Η συνεδρίαση .....

ξεκίνησε με την αγόρευση της κυρίας Εισαγγελέως όπου και πρότεινε την ενοχή του κατηγορουμένου για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της ληστρική κλοπής, της οπλοκατοχής και της αντίστασης κατά της αρχής όπως περιγράφονταν στο κατηγορητήριο, ενώ για την κατηγορία της απόπειρας βιασμού δέχθηκε τον αυτοτελή ισχυρισμό του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Νικολάου Αγγελόπουλου περί μη πλήρωσης της αντικειμενικής και υποκειμενικής υπόστασης του αδικήματος αυτού και πρότεινε την μετατροπή της κατηγορίας στο πλημμέλημα της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας της παθούσας.

Η διαδικασία συνεχίστηκε με την αγόρευση του συνηγόρου της πολιτικής αγωγής και έκλεισε με την αγόρευση του συνηγόρου υπεράσπισης. Το Δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για όλες τις κατηγορίες εκτός αυτής της απόπειρας βιασμού όπου τελικά την μετέτρεψε στο πλημμέλημα της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας, επιδικάζοντας συνολική ποινή 26 ετών και 6 μηνών.

Σε δηλώσεις του ο συνήγορος υπεράσπισης κ. Νικόλαος Αγγελόπουλος μετά την ανακοίνωση της απόφασης επεσήμανε, ότι στόχος της υπεράσπισης, από την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας δεν ήταν η υποστήριξη της αθωότητας του κατηγορουμένου αλλά η ανάληψη της ευθύνης για εκείνες και μόνο τις πράξεις που πράγματι διέπραξε και στο βαθμό που συμμετείχε σ΄ αυτές και όχι αυτών για τις οποίες κατηγορούνταν.

Τέλος ευχαρίστησε το Δικαστήριο για την ορθή αξιολόγηση των υπερασπιστικών ισχυρισμών και την ευθυκρισία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.