Σάββατο 19 Μαΐου 2018

Η παραλία των 2 χιλιομέτρων στη Μεσσηνία

Τα καταγάλανα νερά στην παραλία Λαγκούβαρδος και η χρυσή άμμος, της προσδίδουν εξωτική ομορφιά. Ανακαλύψτε την!
Η Παραλία του Λαγκουβάρδου, η οποία διαθέτει «χρυσή» αμμώδη παραλία και εκτείνεται σε μήκος περίπου .....

2 χιλιομέτρων, είναι φημισμένη ως μια από τις συνηθισμένες επιλογές για τους ενασχολούμενους με το wind surfing.

Ο Λαγκούβαρδος είναι μικρός παραθαλάσσιος οικισμός κοντά στα Φιλιατρά και υπάγεται διοικητικά στον Δήμο Τριφυλίας, του Νομού Μεσσηνίας. Το ποτάμι του Λαγκουβάρδου, από το οποίο πήρε το όνομα της και η γνωστή παραλία, εκβάλλει στη βόρεια πλευρά της παραλίας, αφού πρώτα διασχίσει το δαιδαλώδες ομώνυμο φαράγγι του Λαγκουβάρδου, το οποίο είναι καταπράσινο από την πυκνή βλάστηση.

Ο οικισμός βρίσκεται νότια των Φιλιατρών και βόρεια του πολύ κοντινού οικισμού του Λαγκουβάρδου (η διαφορά των οικισμών είναι στον τονισμό του ονόματος), σε υψόμετρο 4 μέτρων από τη θάλασσα. Είναι πολύ κοντά στις ακτές του Ιονίου Πελάγους και βρίσκεται διαγώνια απέναντι από τη νήσο Πρώτη.

Αποτελείται κυρίως από αγροικίες και εξοχικά και δεν διαθέτει κτίρια διαφόρων κοινωνικών δραστηριοτήτων, καθώς οι καθημερινές ανάγκες των κατοίκων εξυπηρετούνται συνήθως στα Φιλιατρά και τον Μάραθο.

Προσβάσιμη με αυτοκίνητο, η παραλία Λαγκούβαρδος είναι ο επόμενος προορισμός για τα καλοκαιρινά σας μπάνια και το παραπάνω βίντεο το αποδεικνύει περίτρανα.

Πηγή βίντεο: cristi chiriac



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.