Σάββατο 19 Μαΐου 2018

Υπενθύμιση ΟΠΕΚΕΠΕ: Έως τις 15 Ιουνίου οι δηλώσεις ΟΣΔΕ. Τι γίνεται στη Μεσσηνία.

Με ανακοίνωσή του ο ΟΠΕΚΕΠΕ ενημερώνει πως η καταληκτική ημερομηνία υποβολής της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης 2018 έχει λάβει παράταση έως τις 15 Ιουνίου. Συγκεκριμένα στην .....

ανακοίνωσή του ο οργανισμός επισημαίνει πως:

«Την Δευτέρα 14/5/2018 δημοσιεύτηκε ο Εκτελεστικός Κανονισμός (ΕΕ) 2018/701 της Επιτροπής όσον αφορά την καταληκτική ημερομηνία υποβολής της ενιαίας αίτησης έτους 2018.
Κατόπιν τούτου και σε συνέχεια του από 30/4/2018 δελτίου τύπου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για στήριξη του σχεδίου κανονισμού που εγκρίθηκε ομόφωνα στις 26/4/2018 προκειμένου να διευκολυνθούν οι Έλληνες αγρότες για την ομαλή υποβολή των Ενιαίων Αιτήσεων Ενίσχυσης για το έτος 2018, ενημερώνουμε τους δικαιούχους γεωργούς ότι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής της ΕΑΕ 2018 είναι η 15η Ιουνίου 2018, ημέρα Παρασκευή.

Υποβολή της αίτησης ενίσχυσης (ή τροποποίησης αυτής) μετά τις 15 Ιουνίου συνεπάγεται μείωση των ποσών ενίσχυσης κατά 1% ανά εργάσιμη ημέρα.
Σε περίπτωση καθυστέρησης μεγαλύτερης των 25 ημερολογιακών ημερών, δηλαδή υποβολής της αίτησης μετά την Τρίτη 10 Ιουλίου 2018, η αίτηση θεωρείται απαράδεκτη.
Υπενθυμίζεται ότι η Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης 2018 υποβάλλεται στον ΟΠΕΚΕΠΕ από τον ίδιο το γεωργό ή από εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό του:

Online ΕΔΩ η υπηρεσία αυτή είναι διαθέσιμη για όλους τους γεωργούς.
Μέσω ενός Κέντρου Υποδοχής Δηλώσεων το οποία δραστηριοποιείται στην περιοχή που βρίσκεται η έδρα της εκμετάλλευσής του – ή αν υποβάλλει αίτηση ενιαίας ενίσχυσης για πρώτη φορά, σε οποιαδήποτε Κ.Υ.Δ της επιλογής του.

Σε πολυ καλό στάδιο οι ενεργοποιήσεις στην Μεσσηνία.

Σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Διευθυντή της ΕΑΣ Μεσσηνίας κ. Γιάννη Πάζιο οι ενεργοποιήσεις έχουν φτάσει το 85% και η Ένωση έχει εξυπηρετήσει περίπου 20.000 παραγωγούς.
Όπως τόνισε και ο ίδιος ότι αν και βρισκόμαστε περίπου ένα μήνα πρίν την καταληκτική ημερομηνία της 15ης Ιουνίου οι παραγωγοί δεν πρέπει να επαναπαύονται και θα πρέπει αν φροντίσουν να ενεργοποιήσουν τα δικαιώματα τους πριν την καταληκτική ημερομηνία.
Απο εκεί και πέρα μέχρι τις 10 Ιουλιου το σύστημα θα δέχεται αιτήσεις εκπρόθεσμες με ποινή 1% για κάθε μέρα καθυστέρησης πέρα της 10 Ιουλίου η αίτηση κρίνεται απαράδεκτη
Οι μεταβιβάσεις δικαιώματων έχουν προθεσμία μέχρι τις 2/7

Τι γίνεται με όσους εμπλέκονται με δασικά

Σε ερωτηση μας για τι συμβαίνει με αυτους που εχουν πρόβλημα με φερόμενες ως δασικές εκτάσεις, ο κ Πάζιος είπε ότι η ημερομηνία, κατά την οποία ο γεωργός θα πρέπει να αποδεικνύει πως έχει στην κατοχή του τα δηλωθέντα αγροτεμάχια για το έτος 2018, ήτοι 31/05/2018.
Συνεπώς με βάση την έκταση που κατέχει ο δικαιούχος στις 31/05/2018 θα γίνει η ενεργοποίηση και η πληρωμή των δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης του έτους 2018
Γι αυτούς που εμπλέκονται με δασικά, ενημερώνονται καθημερινά οι παραγωγοί κάποιοι απευθύνονται στα Δασαρχεία για διευθέτηση, κάποιοι αφαιρούν τμήματα από τις δηλώσεις τους!

Σε ερώτηση μας αν υπάρχει περίπτωση περικοπής των δικαιωμάτων σε αυτούς που έχουν θέματα με τα δασικά, ο κ Πάζιος είπε ότι υπάρχουν περιπτώσεις να περικοπούν χρήματα σε όσους αναγκαστούν λογω του Δασικού να αφαιρέσουν μεγάλα τμήματα γης και δεν έχουν να τα συμπληρώσουν-αναπληρώσουν με άλλα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.