Σάββατο 26 Μαΐου 2018

Μάχη για το όριο αρτιότητας στον Κυπαρισσιακό: Ζητούμενο τα 10 στρέμματα

Παρατάθηκε για έναν ακόμα χρόνο η υπουργική απόφαση του 2016, σύμφωνα με την οποία ισχύουν αυστηρά μέτρα προστασίας για τον Κυπαρισσιακό Κόλπο, στις χερσαίες και στις θαλάσσιες περιοχές του, από τις Θίνες Κυπαρισσίας και τη Στροφυλιά ως το Ακρωτήρι Κατακόλου.

Η απόφαση ......

υπεγράφη προχθές από τον υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Γ. Σταθάκη, και από τον αναπλ. υπουργό Περιβάλλοντος, Σωκράτη Φάμελλο, προκειμένου να μη μείνει απροστάτευτη η περιοχή και μέχρι να εκδοθεί στην τελική του μορφή το Προεδρικό Διάταγμα για τον Κυπαρισσιακό Κόλπο στις χερσαίες και στις θαλάσσιες περιοχές του, από τις Θίνες Κυπαρισσίας και τη Στροφυλιά ως το Ακρωτήρι Κατακόλου. Η απόφαση υπεγράφη προχθές από τον υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Γ. Σταθάκη, και από τον αναπλ. υπουργό Περιβάλλοντος, Σωκράτη Φάμελλο, προκειμένου να μη μείνει απροστάτευτη η περιοχή και μέχρι να εκδοθεί στην τελική του μορφή το Προεδρικό Διάταγμα για τον Κυπαρισσιακό Κόλπο.

‘Όπως αναφέρει στη σχετική απόφαση ο κ. Φάμελλος, έχει ολοκληρωθεί η εκπόνηση του σχεδίου του Προεδρικού Διατάγματος, το οποίο θα καθορίσει τον Κυπαρισσιακό ως Περιοχή Προστασίας της Φύσης, τις ζώνες προστασίας, τις χρήσεις, τους όρους αλλά και τους περιορισμούς στη δόμηση, και έχει κατατεθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας για επεξεργασία ώστε να προχωρήσει η έκδοσή του.

Σύμφωνα με πληροφορίε της εφ. «Πατρίς», από την πλευρά της κυβέρνησης έχει κατατεθεί μεγάλο μέρος των τροποποιήσεων που πρότειναν οι δήμοι και η Περιφέρεια στις ευρείες συσκέψεις που έγιναν στην Ηλεία τα προηγούμενα χρόνια, προκειμένου το Προεδρικό Διάταγμα να ανταποκρίνεται στις ανάγκες και στην καθημερινότητα των πολιτών της Ηλείας και της Μεσσηνίας.

Υπενθυμίζεται ότι βασικό αίτημα των δήμων Ανδρίτσαινας-Κρεστένων και Ζαχάρως είναι η μείωση του ορίου αρτιότητας στη δόμηση των κατοικιών από τα 20 στρέμματα στα 10, για να αποτραπεί η συγκέντρωση της γης σε λίγα χέρια και να μη μείνουν οι κάτοικοι και οι παραγωγοί της περιοχής με εκτάσεις που δεν θα έχουν καμία χρησιμότητα και αξία.

«Το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος για τον Κυπαρισσιακό Κόλπο έχει κατατεθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας και περιμένουμε τις τελευταίες παρατηρήσεις και την έγκρισή του, για να προχωρήσουμε στην υπογραφή και την έκδοσή του. Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία για να μπορέσουμε να ικανοποιήσουμε τα αιτήματα που έχουν δοθεί από τους αιρετούς της Ηλείας και που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των συμπολιτών μας και στόχος μας είναι να προστατέψουμε αποτελεσματικά τη μοναδικού κάλλους περιοχή του Κυπαρισσιακού Κόλπου», δήλωσε στην εφ. «Πατρίς» ο κ. Φάμελλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.