Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Αλλάζει ο καιρός - Που θα βρέχει την Πρωτομαγιά

Αλλάζει θεαματικά ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με βασικό χαρακτηριστικό τις βροχοπτώσεις στις οποίες παραχωρούν τη θέση τους οι ηλιόλουστες μέρες του προηγούμενου διαστήματος.

Σύμφωνα με την ......

ΕΜΥ, τη Δευτέρα στην Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Ασθενείς τοπικές βροχές, κυρίως στα δυτικά και βόρεια του νομού. Πιθανότητα το μεσημέρι στα βόρεια του νομού για τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να σημειωθούν νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Πιθανότητα για τοπικές βροχές, κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Αραιές νεφώδεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και το μεσημέρι και απόγευμα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά η ελάχιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία βόρειοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 13 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με τοπικές βροχές. Το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 13 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες, το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου και στην Κρήτη έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος, ενώ βαθμιαία θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμο από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Πού θα βρέξει την Πρωτομαγιά

Την Τρίτη (01/05/2018) ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά και τα νότια, όπου ενδέχεται να σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές. Το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Το βράδυ ο καιρός γενικά αίθριος. Οι άνεμοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Την Τετάρτη (02/05) ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος. Βαθμιαία αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές στα δυτικά και βόρεια, όπου υπάρχει πιθανότητα τοπικών βροχών, κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι στα δυτικά νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά και νότια.

Την Πέμπτη (03/05) αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά τόπους και κατά διαστήματα πιο πυκνές με πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές, κυρίως στα δυτικά. Τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά, κυρίως της δυτικής και βόρειας χώρας το μεσημέρι και το απόγευμα. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα δυτικά και τα νότια. Οι άνεμο στα δυτικά νότιοι 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση και στα ανατολικά ανατολικοί, νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα δυτικά.

Την Παρασκευή (04/05) προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια με πιθανότητα παροδικών ασθενών βροχών στα βορειοδυτικά. Τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης, κυρίως στα δυτικά και τα νότια. Οι άνεμοι στα δυτικά βορειοδυτικά 3 με 5 και στα ανατολικά από ανατολικές και βαθμιαία από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.