Σάββατο 21 Απριλίου 2018

Αδήριτη ανάγκη η κομματική ανανέωση της Ν.Δ.

Βιώνοντας η Χώρα έναν πραγματικό εφιάλτη από τον ερασιτεχνισμό, τις ανακολουθίες, τα ψέματα, τις λανθασμένες πολιτικές που επιφέρουν ακόμη και την έγερση εθνικών θεμάτων, αλλά και από την παταγώδη αποτυχία κάθε ίχνους διαπραγμάτευσης σε σημαντικούς τομείς της κυβερνητικής πολιτικής, από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οι πολίτες στρέφουν με ελπίδα το βλέμμα προς τις δημοκρατικές και κοινωνικά φιλελεύθερες δυνάμεις του τόπου, προκειμένου να ......

σταματήσει η παράλογη κατάσταση που επικρατεί στη Χώρα και οδηγεί σε παράλογη οικονομική, κοινωνική και εθνική πολιτική.

Εκφραστής της φιλελεύθερης ιδεολογίας και μοναδική πολιτική δύναμη, που μπορεί με σκληρή και στοχευμένη δουλειά να επαναφέρει την πατρίδα μας στην κανονικότητα, είναι η Νέα Δημοκρατία.
Για να επιτευχθεί αυτό, απαιτείται ριζικός μετασχηματισμός στην οργανωτική δομή της παράταξης, κάτι που βλέπουμε πως επιθυμεί η Νέα Δημοκρατία μέσω της νέας ηγεσίας της.
Είδαμε το διάστημα αυτό της «συμφοράς» για την πατρίδα μας, να καταρρέουν ιδεολογίες και αντιλήψεις περί «προοδευτικότητας» να μεταβάλλονται .

Τα αφηγήματα των «έντιμων», «άφθαρτων», «ονειροπόλων», «σκληρών διαπραγμα-τευτών» κλπ, μόνο θυμηδία και δάκρυα προκαλούν πλέον.
Το μοντέλο διακυβέρνησης που θα μας βγάλει από την κρίση, δεν μπορεί να βασίζεται σε εμμονές και μονόπλευρες οπτικές περί κρατικού παρεμβατισμού και δαιμονοποίησης αναπτυξιακών εργαλείων, αλλά σε ένα μικτό σύστημα που επιτυχημένα ακολούθησαν οι Ευρωπαϊκές χώρες μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και οδήγησε σταδιακά σε εδραίωση κρατών δικαίου, κοινωνικής μέριμνας, οικονομικής ανάπτυξης και ευημερίας των πολιτών.

Το πρόκριμα των εσωκομματικών εκλογών στην παράταξη της Ν.Δ.,που θα αναλάβει όπως είναι ολοφάνερο σε λίγο διάστημα τις τύχες της χώρας μας και θα μας οδηγήσει πάλι σε ήρεμα νερά, είναι σημαντικό και κομβικό.
Τα κομματικά πρόσωπα πρέπει να απελευθερωθούν από όσα μας οδήγησαν στην ήττα, από συμπεριφορές που ελέγχονται για την αντικειμενικότητά τους και φυσικά επιβάλλεται να θέσουν εαυτούς, μόνο στην υπηρέτηση των στόχων της παράταξης και όχι των επιμέρους προσώπων.

Δυστυχώς, ενέργειες του παρελθόντος είχαν οδηγήσει σε φαινόμενα εσωστρέφειας και ταύτισης των κομματικών με πρόσωπα, κάτι που δεν επιτρέπεται, όπως επίσης δεν επιτρέπονται και οι αναίτιες εμπλοκές των κομματικών προσώπων σε ζητήματα που αφορούν θεσμούς, αιρετούς και τη λειτουργία των θεσμών. Αυτήν την κρίσιμη ώρα δεν συγχωρούνται ερασιτεχνισμοί και δημιουργία αρνητικών εντυπώσεων προς την κοινωνία που προσβλέπει προς εμάς.

Η εκλογική διαδικασία είναι μία υγιής πολιτική πρακτική, τα πρόσωπα είναι αξιόλογα και οι πολίτες θα κρίνουν με βάση το έργο, την εν γένει παρουσία, την παρεμβατικότητα, τις σωστές θέσεις σε περιόδους κρίσεων και φυσικά θα προσμετρήσει η ανεξαρτησία από πρόσωπα και φιλοδοξίες.

Η αντικειμενικότητα των κομματικών προσώπων και η ισότιμη συμπεριφορά προς όλους είναι πλέον ζητούμενο και επιθυμία του προέδρου μας Κυριάκου Μητσοτάκη.

Με αυτές τις σκέψεις, εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες στην εκλογική εσωκομματική μάχη και ελπίζω η διάθεση για προσφορά να υπερισχύει οποιασδήποτε άλλης σκέψης.

Καλαμάτα 21 Απριλίου 2018

ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ
Περιφερειακή Σύμβουλος Πελοποννήσου
Πολιτευτής Ν.Δ. Μεσσηνίας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.