Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Λελώνεια στα Φιλιατρά.

Για μια ακόμα χρονιά και με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκαν και φέτος στα Φιλιατρά ανήμερα του Αγίου Γεωργίου στο ομώνυμο εκκλησάκι έξω από το πρώην 4ο Δημοτικό Σχολείο και Νυν ΕΕΕΕΚ Φιλιατρών.

Τα Λελώνεια γίνονται κάθε χρόνο στην .....

μνήμη ενός Φιλιατρινόπουλου του Πανάγου Λελώνη που στα χρόνια της Τουρκοκρατίας σε ιππικούς αγώνες κέρδιζε συνεχώς τους Τούρκους με ένα πεινασμένο άλογο που φρόντιζαν να έχουν οι Τούρκοι για να μην κερδίζει.
Την αναφορά στην Ιστορία του Πανάγου Λελώνη έκανε ο διευθυντής του ΕΕΕΕΚ Φιλιατρών Γιάννης Σάκουλας.

Η μέρα ξεκίνησε με την θεία Λειτουργία παρουσία πολυ κόσμου ενω αμέσως μετά την Θεία λειτουργία ο εφημέριος Πατηρ Διονύσης Καλογερόπουλος παρέδωσε την σημαία με τον Αι Γιώργη αλλά και την εικόνα στον Ιππέα Μίχο Φώτη και ολοι μαζί ξεκίνησαν να περιφέρουν την Ελληνική Σημαία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και επέστρεψαν στον Άγιο Γεώργιο.
Κατ την διάρκεια της περιφοράς πραγματοποιήθηκαν αγώνες δρόμου από μαθητές του Γυμνασίου Φιλιατρών.

Αμέσως μετά όλοι οι ιππείς, πήραν αναμνηστικά μετάλλια για την συμμετοχή τους τόσο στις Ιπποδρομίες όσο και με την συμμετοχή τους στην εκδήλωση ενω απονεμήθηκαν και αναμνηστικά κύπελλα.

Στους εορτασμούς παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας ο οποιος έκανε σύντομο χαιρετισμό, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων Γιαννης Κατσούλας, ο Πρόεδρος της ΔΕ Φιλιατρών Χαραλαμπος Καναλουπίτης.

Για όποιον ενδιαφέρεται να μάθει την ιστορία με το γραφικό εκκλησάκι του Αγιου Γεωργίου στα Φιλιατρά μπορεί να δεί αυτό το Video

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.