Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

Αποκλειστικό : Στην COSMOTE TV τα δικαιώματα για UEFA Nations League και για προκριματικά της Εθνικής!

Τα τηλεοπτικά δικαιώματα του UEFA Nations League και των προκριματικών αγώνων της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου για το Euro 2020, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του digitaltvinfo.gr, έχουν κλείσει στην COSMOTE TV. Οι κρίσιμες αναμετρήσεις της Εθνικής Ελλάδος θα μεταδοθούν σε εικόνα υψηλής ευκρίνειας από τα κανάλια COSMOTE SPORT, όμως πάγια θέση της COSMOTE TV είναι οι αγώνες της ....

Εθνικής, αναμφισβήτητα υψηλού ενδιαφέροντος, να διατεθούν στο κοινό και σε παράλληλη μετάδοση από ελεύθερο κανάλι.

Το UEFA Nations League* είναι μια νέα διοργάνωση που στοχεύει στη διασφάλιση της ανάπτυξης του εθνικού ποδοσφαίρου με την αντικατάσταση των περισσότερων φιλικών παιχνιδιών με αγώνες που έχουν σημασία και κίνητρο. Επιτρέποντας σε όλες τις ομάδες, ακόμη και τις πιο αδύναμες να διεκδικούν τη συμμετοχή τους στα τελικά του EURO, με περισσότερες πιθανότητες απ ‘ότι συνήθως μέσω της προκριματικής φάσης.

*Τι είναι το Nations League

Η UEFA λανσάρει τον Σεπτέμβριο του 2018 το Nations League, μια νέα διοργάνωση εθνικών ομάδων, στην οποία θα συμμετέχει και η εθνική Ελλάδος. Η διοργάνωση αυτή θα γίνεται ενδιάμεσα στη σεζόν και θα έχει 4 Final-Four στη λήξη της!

Η UEFA καταργεί τα παράθυρα φιλικών αγώνων των εθνικών ομάδων και τα αντικαθιστά με αγώνες για τη νέα διοργάνωση Nations League. Στόχος είναι να υπάρχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον για όλους τους αγώνες εθνικών ομάδων. Οι Ομοσπονδίες μέλη της UEFA συμμετέχουν στο Nations League με 4 διαφορετικά Leagues.

Πρόκριση στο Euro 2020

Η εισαγωγή του θεσμού Nations League αλλάζει και τη διαδικασία προκριματικών για το κάθε Euro, εν προκειμένω για το Euro 2020.

Στη διαδικασία των προκριματικών (κλήρωση στις 2 Δεκεμβρίου 2018) θα δημιουργηθούν 10 όμιλοι, 5 με 5 ομάδες και άλλοι 5 με 6 ομάδες ο καθένας. Από κάθε όμιλο, θα προκριθούν οι 2 πρώτες ομάδες, δίχως πλέι-οφ και χωρίς τη διαδικασία των καλύτερων και των χειρότερων δεύτερων που γνωρίζαμε ως τώρα.

Από τη διαδικασία των προκριματικών του Euro 2020 θα προκριθούν συνολικά 20 ομάδες στο Euro 2020. Μένουν άλλες 4 θέσεις. Αυτές οι θέσεις θα δοθούν μέσα από την τελική φάση του Nations League.

Πώς δίνει εισιτήριο στο Euro 2020 το Nations League: Nations League play-offs
Οι 4 πρώτοι κάθε ομίλου κάθε League (A, B, C, D) θα παίζουν μεταξύ τους για 4 εισιτήρια στην τελική φάση του Euro 2020. Αν οι ομάδες αυτές έχουν ήδη εξασφαλίσει την πρόκρισή τους από τη διαδικασία των προκριματικών, θα διαγωνίζονται οι αμέσως επόμενες στη βαθμολογία κάθε ομίλου του Nations League, για να διεκδικήσουν εκείνες θέση στα τελικά του Euro 2020 μέσω των play-offs του Nations League. Στα Nations League play-offs θα συμμετέχουν συνολικά 16 ομάδες για 4 θέσεις.

Οι 4 πρώτοι της League A θα δίνουν ούτως ή άλλως play-offs μεταξύ τους σε ουδέτερη έδρα.Η UEFA σκοπεύει να αναβαθμίσει την πλέι-οφ διοργάνωση των πρώτων της League A του Nations League, κάνοντάς την ξεχωριστή μίνι διοργάνωση που θα δοθεί ως ανάθεση σε κάποια χώρα με Ομοσπονδία μέλος της UEFA, ώστε να αναδειχθεί ο τελικός νικητής του Nations League.

Οι όμιλοι του πρώτου Nations League της ποδοσφαιρικής ιστορίας:

League A
1ος Όμιλος

Γαλλία
Γερμανία
Ολλανδία

2ος Όμιλος

Βέλγιο
Ισλανδία
Ελβετία

3ος Όμιλος

Ιταλία
Πολωνία
Πορτογαλία

4ος Όμιλος

Κροατία
Αγγλία
Ισπανία

League B
1ος Όμιλος

Τσεχία
Σλοβακία
Ουκρανία

2ος Όμιλος

Ρωσία
Σουηδία
Τουρκία

3ος Όμιλος

Αυστρία
Βοσνία
Βόρειος Ιρλανδία

4ος Όμιλος

Δανία
Ιρλανδία
Ουαλία

League C
1ος Όμιλος

Αλβανία
Ισραήλ
Σκωτία

2ος Όμιλος

Εσθονία
Φινλανδία
ΕΛΛΑΔΑ
Ουγγαρία

3ος Όμιλος

Βουλγαρία
Κύπρος
Νορβηγία
Σλοβενία

4ος Όμιλος

Λιθουανία
Μαυροβούνιο
Ρουμανία
Σερβία

League D
1ος Όμιλος

Ανδόρα
Γεωργία
Καζακστάν
Λετονία

2ος Όμιλος

Λευκορωσία
Λουξεμβούργο
Μολδαβία
Σαν Μαρίνο

3ος Όμιλος

Αζερμπαϊτζάν
Νήσοι Φερόε
Κόσοβο
Μάλτα

4ος Όμιλος

Αρμενία
Σκόπια
Γιβραλτάρ
Λιχτενστάιν

Η πρώτη αγωνιστική του UEFA Nations League έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί το τριήμερο 6, 7 και 8 Σεπτεμβρίου 2018.

digital tv info

ΣΧΟΛΙΟ
Ο Φίλος μου ο Αργύρης και η ομάδα του ΚΕΝΤΑΝΕ στο περιοδικό.
Συγχαρητήρια Αργύρη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.