Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

Χωρίς αιτήσεις η επιστροφή εισφορών στους συνταξιούχους

Καμία δέσμευση από τον υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης για το πότε θα επιστραφούν τα ποσά που οφείλονται σε χιλιάδες συνταξιούχους

Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, ο υφυπουργός Κοινωνικής .....

Ασφάλισης δεν προσδιόρισε τον χρόνο επιστροφής των οφειλομένων.

Δικαιούχοι επιστροφής είναι περίπου 200.000 συνταξιούχοι στους οποίους βρέθηκε ότι έγινε λανθασμένη παρακράτηση στην επικουρική τους σύνταξη υπέρ Ασφαλιστικού Κεφαλαίου Αλληλεγγύης Γεννεών (ΑΚΑΓΕ).

Οι υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας έχουν διαπιστώσει ότι το συνολικό ποσό της οφειλής ανέρχεται σε 60 εκατ. ευρώ. όμως ο υφυπουργός δεν δεσμεύτηκε πότε θα δοθούν τα ποσά αυτά στους δικαιούχους.

Ξεκαθάρισε πάντως ότι οι δικαιούχοι δεν θα χρειαστεί να υποβάλλουν αίτηση για να πάρουν πίσω τα ποσά που τους οφείλονται.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα στοιχεία της σύνταξης (μικτά, κρατήσεις, πληρωτέο κλπ) από το Μηνιαίο Ενημερωτικό Σύνταξης (όπου αναγράφονται αναλυτικά τα ποσά της σύνταξης και οι κρατήσεις)

Η διαδικασία θα γίνει αυτόματα κατά το μοντέλο που ακολουθήθηκε με την επιστροφή ποσών τον Δεκέμβριο 2017

Τα αναδρομικά που καταβλήθηκαν στους συνταξιούχους με τις συντάξεις του Δεκεμβρίου 2017.

Πρόκειται για την εφάπαξ επιστροφή των διαφορών στις εισφορές υγείας, που κρατούνταν παρανόμως επί μια πενταετία.

Οι επιστροφές αφορούν το σύνολο των συνταξιούχων. Τις υψηλότερες επιστροφές, που δίδονται στο πλαίσιο του κοινωνικού μερίσματος, θα λάβουν όσοι εισέπρατταν σύνταξη άνω των 1.000 ευρώ μικτά (αρχικό ποσό) και είχαν υποστεί τις απανωτές μνημονιακές περικοπές του 2011 και του 2012. Όσο μεγαλύτερες ήταν οι περικοπές αυτές των μνημονιακών νόμων 2011 και 2012 τόσο μεγαλύτερο θα είναι και το ποσό της επιστροφής.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.