Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018

Το αναπτυξιακό Συνέδριο Πελοποννήσου, ευκαιρία σπέκουλας και λάσπης

Πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες στην Τρίπολη το 10ο Αναπτυξιακό Συνέδριο το οποίο έφερε κάποιες εξαγγελίες από πλευράς Κυβέρνησης για έργα που είχαν ήδη δρομολογηθεί, για έργα που είναι ζητούμενα και για έργα που σχεδιάζονται.
Το Αναπτυξιακό Συνέδριο στην Πελοπόννησο ήταν το 10ο , πράγμα που σημαίνει πως σε 9 περιφέρειες της Χώρας έγινε η ίδια διαδικασία, δηλαδή παρευρέθησαν οι Υπουργοί, οι Γενικοί Γραμματείς, οι Σύμβουλοι και .....

ο ίδιος ο πρωθυπουργός και στο τέλος η Κυβέρνηση έκανε παντού κάποιες εξαγγελίες .

Στα συνέδρια αυτά οι περιφερειάρχες της Χώρας λόγω του θεσμικού τους ρόλου, υποδέχτηκαν την Κεντρική εξουσία, έθεσαν τα αιτήματα, συζήτησαν τις προοπτικές, το νομοθετικό πλαίσιο, τις δυνατότητες να τρέξουν καλύτερα τα θέματα που χειρίζεται η αυτοδιοίκηση και φυσικά έγινε και η κριτική όπου αυτή χρειαζόταν.

Στην Πελοπόννησο όμως είδαμε πολλά παράδοξα και άξια σχολιασμού, διότι υπάρχει μία τάση υπερβολής, διαστρέβλωσης και συκοφαντίας.
Ακούσαμε κατηγορίες γιατί εκ του ρόλου τους τα στελέχη της Περιφερειακής Αρχής Πελοποννήσου παραβρέθηκαν στο συνέδριο, άσκησαν την υποχρέωσή τους απέναντι στην κεντρική εξουσία και διεκδίκησαν για τους πολίτες.
Με βαριές κατηγορίες εναντίον πολλών εκφράστηκαν και κάποιοι που ορέγονται απελπισμένα θέσεις, ενώ με αναφορές για δήθεν παλικαριές ‘φωτογραφήθηκαν’ άλλοι και με τη συνήθη τακτική της λάσπης ‘περιποιήθηκαν’ αντιπάλους, συναγωνιστές, συναδέλφους κλπ.

Επιτέλους αυτό που συμβαίνει στην Πελοπόννησο πρέπει να σταματήσει.
Η δήθεν έκφραση των θέσεων και των μελλοντικών σχεδιασμών της επόμενης ημέρας στην αυτοδιοίκηση από τη μεγάλη παράταξη της Νέας Δημοκρατίας και από τον κάθε έναν φιλόδοξο και ορεγόμενο οφίτσια, όπως και η εμφανής προσπάθεια παραπληροφόρησης της κοινωνίας , υποτιμά το φιλελεύθερο κόσμο που έμεινε όρθιος και αντιστέκεται απέναντι στο λαϊκισμό της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Αρκετοί προσέτρεξαν να σπιλώσουν συλλήβδην την αυτοδιοίκηση στην Πελοπόννησο διότι άσκησε το ρόλο που της ανέθεσαν οι πολίτες και κυρίως να σπιλώσουν πρόσωπα με σαφή ρόλο στη Νέα Δημοκρατία, δηλαδή περιφερειάρχες και περιφερειακούς Συμβούλους που σηκώνουν τόσα χρόνια βαρύ αντιπολιτευτικό φορτίο και βάζουν πλάτη στην παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, όταν πολλοί από όσους ομιλούν σήμερα κρύβονταν στα δύσκολα. Ποία η αφορμή για αυτό;
Επειδή άσκησαν την αυτοδιοικητική τους υποχρέωση μήπως θεωρείται πως προσχώρησαν ή αθώωσαν το ΣΥΡΙΖΑ για όσα αρνητικά συσσώρευσαν στις πλάτες των Ελλήνων;

Να υποθέσω πως όσοι βρήκαν μαλλί να ξάνουν υποστηρίζουν μέσω της επαγωγής, πως και ο Αλέκος Καχριμάνης της Περιφέρειας Ηπείρου, ο Κώστας Μπακογιάννης της Κεντρικής Ελλάδος, ο Χρήστος Μέτιος της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο Κώστας Αγοραστός της Θεσσαλίας και Πρόεδρος της ΕΝΠΕ και τέλος ο Απόστολος Τζιτζικώστας που θα φιλοξενήσει το επόμενο συνέδριο στη Θεσσαλονίκη τέλη Μαρτίου, στηρίζουν το ΣΥΡΙΖΑ επειδή ασκούν τα αυτοδιοικητικά τους καθήκοντα ή μήπως πως επικροτούν όσα είπε σε κάθε περιφέρεια ο κ.Τσίπρας ή ότι έγιναν χειροκροτητές του ;

Για να κρατήσουμε τη σοβαρότητα, επιτέλους ας υπάρξει αυτοσυγκράτηση διότι η κοινωνία έχει υποστεί πολλά τα τελευταία χρόνια, δεν μπορεί να φορτώνεται και με τη στοχευμένη παραπληροφόρηση που εξυπηρετεί τις φιλοδοξίες όσων αγωνιούν για τη δική τους επόμενη μέρα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σαφώς μία διαδρομή λαϊκισμού, υπερβολών και ψεμάτων και επόμενο είναι, οι όποιες εξαγγελίες κυρίως του πρωθυπουργού να δημιουργούν καχυποψία. Βέβαια για το καλό του τόπου, ελπίζουμε να υλοποιηθούν οι όποιες εξαγγελίες.

Εμείς στην αυτοδιοίκηση δηλαδή, στην Περιφέρεια και στους Δήμους έχουμε υποχρέωση να συνομιλούμε με την εκάστοτε Κυβέρνηση, να σχεδιάζουμε, να διεκδικούμε, να παρακολουθούμε την πορεία των εξαγγελιών και αν υπάρχει εμπαιγμός να τον καταγγέλλουμε δημόσια, διότι έχουμε λάβει την εμπιστοσύνη των πολιτών για να υλοποιήσουμε ένα σαφές και ξεκάθαρο έργο το οποίο και θέσαμε στην κρίση της κοινωνίας από την αρχή της θητείας μας και για αυτό το έργο θα κριθούμε στο τέλος της.

Καλαμάτα 1 Μαρτίου 2018
ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ
Περιφερειακή Σύμβουλος Πελοποννήσου
Εντεταλμένη Σύμβουλος Τουρισμού
Συντονίστρια Έργου και Αποτελεσματικότητας Μεσσηνίας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.