Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2018

Τα σπάνε Nova και Κεντρική Διαχείριση τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Super League

Το μονομερές δικαίωμά της για τον πρόωρο τερματισμό της "Σύμβασης Κεντρικής Διαχείρισης Super League", μεταξύ της εταιρείας και των 15 ΠΑΕ για την αγωνιστική σεζόν 2018-19, άσκησε η Nova (Forthnet).

Με ανακοίνωση .....

προς τις χρηματιστηριακές αρχές, η εισηγμένη αναφέρει ότι "η εταιρεία Forthnet A.Ε. (στο εξής η "Εταιρεία") ανακοινώνει ότι, ασκώντας σχετικό συμβατικό δικαίωμά της, προχώρησε σε λύση της συνεργασίας της (που περιλαμβάνει δικαιώματα τηλεοπτικής μετάδοσης) με τη διοργανώτρια αρχή του επαγγελματικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου Α΄ Εθνικής Κατηγορίας, Super League, για την αγωνιστική περίοδο 2018 – 2019”.

Να σημειωθεί ότι η τρέχουσα αγωνιστική σεζόν 2017-2018 θα ολοκληρωθεί κανονικά χωρίς καμία αλλαγή.

Όπως γίνεται γνωστό στο Capital.gr., σε ότι αφορά στην νέα αγωνιστική περίοδο, τη σεζόν 2018 – 2019, η Nova θα κινηθεί προς την κατεύθυνση της υπογραφής διμερών συμβάσεων, στα πρότυπα δηλαδή του "μοντέλου ΠΑΟΚ", το οποίο λειτουργεί από το καλοκαίρι του 2017 (και ισχύει για τον ΠΑΟΚ και για την αγωνιστική σεζόν 2018-2019).

To ύψος των διμερών συμβάσεων που θα συνάψει η Nova με τις ΠΑΕ, θα είναι προσαρμοσμένο στα σημερινά οικονομικά δεδομένα της ελληνικής τηλεοπτικής αγοράς και σε καμία περίπτωση δεν θα περιλαμβάνει και τις 16 ομάδες που σήμερα μετέχουν στην Κεντρικής Διαχείρισης Super League. Αυτό σημαίνει ότι κάθε ΠΑΕ θα είναι σε θέση να διαπραγματευτεί ελεύθερα τα δικαιώματά της για την τηλεοπτική μετάδοση των αγώνων που διεξάγονται στην έδρα της για την SuperLeague.

Σημειώνεται ότι το περασμένο καλοκαίρι είχε ανακοινωθεί συμφωνία μεταξύ Super League και Nova για τα τηλεοπτικά δικαιώματα, την οποία, όπως είχε δικαίωμα, τερμάτισε η πλευρά της Nova/Forthnet, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε.

Υπενθυμίζεται ότι η Nova είχε προτείνει στη Super League τη μείωση των ομάδων από 16 σε 12 καθώς και την ανάδειξη του πρωταθλητή από play offs. Σε ανάλογα συμπεράσματα κατέληξε και έρευνα διεθνών συμβουλευτικών οίκων που είχε παραγγείλει η ίδια η Super League. Όμως το καλοκαίρι του 2017 οι παράγοντες της Super League αναίρεσαν μέσα σε λίγους μήνες τη δική τους απόφαση σχετικά με τη μείωση των ομάδων.

Σχολιάζοντας σχετικά, στελέχη της Κάντζας ανέφεραν ότι "πέρα από την προάσπιση των εμπορικών και οικονομικών συμφερόντων της εταιρείας, ελπίζουμε η κίνηση αυτή να σηματοδοτήσει μια νέα εποχή στο ελληνικό ποδόσφαιρο και να αποτελέσει ευκαιρία για restart που τόσο πολύ χρειάζεται ο Συνεταιρισμός της Super League".

Capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.