Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018

Στα Φιλιατρά το Πρώτο Πανευρωπαίκό Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Γυναικών Ενόπλων Δυνάμεων

Μια μεγάλη διοργάνωση θα φιλοξενηθεί στα Φιλιατρά το τετραήμερο 12 με 16 Φεβρουαρίου 2018 καθώς θα πραγματοποιηθεί το Πρώτο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου γυναικών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στο Πανευρωπάϊκό αυτό πρωτάθλημα θα συμμετάσχουν οι Εθνικές .....

ομάδες γυναικών από Βέλγιο, Γερμανία, Ολλανδία και Ελλάδας.
Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Ο Δήμος Τριφυλίας είχε καταθέσει αίτηση τον Δεκέμβριο και τώρα εγκρίθηκε να γίνουν οι αγώνες στα Φιλιατρά.

Τοι θέμα τέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας προκειμένου αφενός μεν να εγκριθεί να γίνει η διοργάνωση και αφετέρου να εξασφαλιστεί η πίστωση για το ποσό των 20 Χιλιάδων Ευρω χρήματα τα οποία θα πέσουν ξανά στην τοπική αγορά.
Ο κ Κατσίβελας ενημερώνοντας το σώμα για την εκδήλωση την χαρακτήρισε ως εκδήλωση εξωστρέφειας του δήμου και διευκρίνησε ότι όλοι οι αγώνες θα γίνουν στα Φιλιατρά που υπάρχουν δύο γήπεδο μα φυσικό χορτάρι κατι που ήταν βασική προϋπόθεση για την διεξαγωγή των αγώνων.

Η Διαμονή των ομάδων θα γίνει σε Κυπαρισσία και Μαραθούπολη γιατί έχουν κατάλληλες ξενοδοχειακές υποδομές ενώ οι ομάδες θα ξεναγηθούν σε Χριστιανούπλη σε αρχαιολογικούς χώρους και σε χώρους που έχουν ιστορικό ενδιαφέρον.

Η Δημοτική Σύμβουλος του ΡΑΚΙ (ΣΥΡΙΖΑ) Αλέκα Τσούλου εξέφρασε τη απορία πότε πάρθηκε η απόφαση για την διοργάνωση αν είχε γίνει προγραμματισμός κόστους της εκδήλωσης και γιατί δεν έχουν οι σύμβουλοι αναλυτικά στοιχεία για το κόστος.
Επανέλαβε την άποψη της ΡΑΚΙ ότι τα γεγονότα αυτά έχουν ενδιαφέρον ως προς την εξωστρέφεια του δήμου.
Τα χρήματα των 20.000 έρχονται με μια προχειρότητα, χωρίς εισήγηση, ζητάτε την ομόφωνη ψήφο μας χωρίς να ξέρουμε το πώς θα κατανεμηθούν τα χρήματα συγκεκριμένα για να το ψηφίσουμε.

Ο Σαράντος Κουκούμης είπε ότι είναι πολλά τα χρήματα για μια τέτοια διοργάνωση, και η οικονομική επίπτωση στα ταμεία του δήμου είναι σοβαρή από την στιγμή που ο δήμος πολλές τρέχουσες ανάγκες να καλύψει με λακκούβες να χάσκουν σε όλους τους δρόμους των πόλεων και των χόριών.
Είναι μια διοργάνωση που αφορά και ευρωπαϊκό ενδιαφέρον.
Θα έπρεπε να συμβάλει και το ΥΠ.ΕΘ.Α.

Ιδιαίτερη ήταν η τοποθέτηση του Ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου Γιώργου Ασημακόπουλου που τόνισε θα το ψηφίσει και διευκρίνισε ότι είναι σύμφωνος με την προβολή του δήμου και τόνισε ότι σήμερα τα Φιλιατρά δίνουν πολλά πράγματα κι διαφώνησε με τους Κουκούμη και Τσούλου λέγοντας ότι τα χρήματα θα πέσουν στην αγορά.
Την δαπάνη υπερψηφίστηκε από ευρεία πλειοψηφία ενώ ο Σαράντος Κουκούμης της Λαίκής Συσπέιρωσης (ΚΚΕ) ψήφισε Λευκό και η Παράταξη ΡΑΚΙ του ΣΥΡΙΖΑ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.