Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018

Γενικευμένη αύξηση τιμών παραγωγού στο έξτρα παρθένο – Παίζει… επάνοδος στα 4€

Θέµα χρόνου θεωρούν πλέον οι βασικοί συντελεστές της παραγωγής ελαιολάδου µια επάνοδο στα 4 ευρώ κι άνω, καθώς µαζικά ιδιώτες και συνεταιρισµοί ανέβασαν τις προηγούµενες ηµέρες τις τιµές παραγωγού.

Σε ιδιώτη έμπορο από την περιοχή της Κρήτης κατέληξε το έξτρα .....

παρθένο ελαιόλαδο που έβγαλαν σε διαγωνισμό 9 αγροτικές συνεταιριστικές οργανώσεις του Ηρακλείου.
Στην Λακωνία, όπως εκτιµά ο πρόεδρος της Κοινοπραξίας Αγροτικών Συνεταιρισµών Επιδαύρου-Λιµηράς (ΚΑΣΕΛΛ) Νίκος Γραµµατικάκης «το ενδεχόµενο αυτό είναι πάρα πολύ πιθανό να συµβεί σύντοµα, λόγω της ζήτησης από Ιταλία και Ισπανία».

Από τη Νεάπολη Λακωνίας ως τους Μολάους οι τιµές που απολαµβάνει πλέον ο παραγωγός είναι άνω των 3,80 ευρώ το κιλό, ενώ στα 3,85 ευρώ «έκλεισε» η δηµοπρασία πώλησης του ΑΣ Κροκεών 56 τόνων.

Την ίδια ώρα, προς 3,70 ευρώ αγοράζει ελαιόλαδο ο ΑΣ Ελαιώνας στους Γαργαλιάνους, ενώ αύξηση 5 λεπτών ανακοίνωσαν η Κωνσταντόπουλος (πρώην ΕΑΣ) στη Μεσσηνία και ο Αγελλακόπουλος της «Ελαιόφυλλο» στην Αιγιάλεια, που αγοράζουν με 3,55 ευρώ.

Άκρως ενθαρρυντική ήταν και η τιµή πώλησης µέσω διαγωνισµού, που εξασφάλισε για 80 τόνους ελαιόλαδο ο Αγροτικός Συνεταιρισµός Εµπάρου. Η οργάνωση πήρε 3,82 ευρώ, λέει στην Agrenda ο πρόεδρος του Συνεταιρισµού Γιώργος Περογιαννάκης, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή.

«Καλή ένδειξη» ο διαγωνισµός

Τιµή 3,65 ευρώ, αρκετά πάνω από τις τιµές που «έπαιζαν» πέρσι τέτοια περίοδο στο νησί εξασφάλισαν για τους 65 τόνους έξτρα παρθένο ελαιόλαδο οξύτητας 0,3-0,8 βαθµών, που είχαν στις δεξαµενές του κι «έβγαλαν» σε διαγωνισµό 9 αγροτικοί συνεταιρισµοί του Ηρακλείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.