Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

Φιλιατρά: Το Πρόγραμμα προβολών του Ψηφιακού πλανηταρίου

20, 21 & 22 Δεκεμβρίου 2017 – Planetarioum on the Go

Το διάστημα δεν είναι καθόλου μακριά!

Φέρνουμε τον έναστρο ουρανό στην Τριφυλία !

Ο Δήμος Τριφυλίας στις 20, 21 & 22 Δεκεμβρίου 2017 θα ......

φιλοξενήσει το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο στο αίθριο του Δημοτικού Καταστήματος Φιλιατρών.

Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο θα προβάλει ψηφιακές παραστάσεις ημισφαιρικής οθόνης 57m3 πλήρους θόλου 3600 όλη την ημέρα…. προβολές ανάλογα με την ηλικία, προσφέροντας στους θεατές μία μοναδική οπτικοακουστική εμπειρία.

Πρόγραμμα Απογευματινών Προβολών – ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

15:30 Ο Μαγεμένος Ύφαλος
16:10 Επιστροφή στη Σελήνη για πάντα
16:40 Ο Μαγεμένος Ύφαλος
17:20 Από Τη Γη Στο Σύμπαν
18:00 Ο Μαγεμένος Ύφαλος
18:40 Επιστροφή στη Σελήνη για πάντα
19:10 Αποχαιρετώντας το Cassini
19:40 Από Τη Γη Στο Σύμπαν
20:20 Ακτινογραφώντας το Σύμπαν

Οι πλανηταριακές παραστάσεις που θα προβληθούν είναι :

Από τη Γη στο Σύμπαν (Προτείνεται για Ηλικίες 8+ και ενηλίκους)

Η παράσταση είναι ένα μοναδικό ταξίδι στο Σύμπαν. Μετά από μια σύντομη αναφορά στην Αστρονομία των Αρχαίων, μας ταξιδεύει στο Ηλιακό μας σύστημα, στα άστρα, τον Γαλαξία μας, στο Σύμπαν, όπως αυτά περιγράφονται από την σύγχρονη επιστήμη.

Ο Μαγεμένος Ύφαλος – Kaluoka ‘Hina (Προτείνεται για Ηλικίες 5+)

Η ταινία μας μεταφέρει στα βάθη της θάλασσας σε έναν κοραλλιογενή ύφαλο, ένα μοναδικό κόσμο, πολύχρωμο και ξένο, γεμάτο περιπέτειες και κίνδυνους, αινίγματα και μυστήρια, παλιούς θρύλους και μύθους… ένα κόσμο που κατοικείται από πλάσματα με χιούμορ και θάρρος, αξιαγάπητα και παράξενα, γοητευτικά και επικίνδυνα.

Αποχαιρετώντας το Cassini (Προτείνεται για Ηλικίες 6+ και ενηλίκους)

Μετά από 20 χρόνια στο διάστημα, η διαστημοσυσκευή Cassini ήταν μία από τις πιο επιτυχημένες διαστημικές αποστολές στην εξερεύνηση του διαστήματος. Ακολουθήστε το συναρπαστικό ταξίδι του Cassini , μάθετε για το περιβάλλον του Κρόνου και ανακαλύψτε τους μοναδικούς του δορυφόρους.

Επιστροφή στη Σελήνη για Πάντα (Προτείνεται για Ηλικίες 6+ και ενηλίκους)

Η παράσταση ξεκινά με την πρώτη εποχή της διαστημικής εξερεύνησης και τις ιστορικές αποστολές “Απόλλων”. Βλέπουμε τι μας έμαθε η εποχή των σεληνιακών οχημάτων και διαστημόπλοιων για την προέλευση της Σελήνης, τη σύνθεση, τη δομή και την προσβασιμότητα των πρώτων υλών στην επιφάνειά της. Το κοινό, μέσα στο εντυπωσιακό περιβάλλον του πλανηταρίου, βιώνει μία επιτυχημένη εκτόξευση, προσσελήνωση, ανάπτυξη και κίνηση ενός σεληνιακού οχήματος.

Ακτινογραφώντας το Σύμπαν (Προτείνεται για Ηλικίες 14+ και ενηλίκους)

Οι εικόνες που βλέπουμε με τα μάτια μας δεν αποδίδουν ολόκληρη την πραγματικότητα. Το φως περιλαμβάνει αόρατες από εμάς ακτινοβολίες οι οποίες παρατηρούνται με ειδικά επιστημονικά όργανα και τηλεσκόπια. Η παράσταση πραγματοποιεί μια εντυπωσιακή περιήγηση στα βίαια φαινόμενα του Σύμπαντος (άστρα νετρονίων, υπερκαινοφανείς αστέρες, μελανές οπές, ενεργοί γαλαξίες κτλ), όπως αυτά αποκαλύπτονται από τις παρατηρήσεις των τροχιακών τηλεσκοπίων ειδικά σχεδιασμένων να καταγράφουν τις ακτίνες Χ και γ.

Παράλληλα με τις προβολές εφ’ όσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες θα πραγματοποιείται και παρατήρηση με τηλεσκόπιο, του Ηλίου μέσω ειδικού ηλιακού φίλτρου κατά τη διάρκεια της ημέρας και του έναστρου ουρανού το βράδυ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.