Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

Δειγματοληπτικό Έλεγχο της ελαιοπεριεκτικότητας σε ελαιόκαρπο έκανε χθές ο Αγροτικός Συνεταιρισμός της Βάλτας. [ Φωτο + Video ]

Δειγματοληπτικό Έλεγχο της ελαιοπεριεκτικότητας σε ελιές της περιοχής είχα την ευκαιρία να κάνουν χθες μέλη του Αγροτικού συνεταιρισμού της Βάλτας.

Ο Δειγματοληπτικός έλεγχος πραγματοποίηθηκε χθες το πρωί στο ......

εργοστάσιο του συνεταιρισμού από τον Χημικό Αντώνη Αντωνόπουλο που κατάγεται από την Βάλτα και είναι εκπρόσωπος της εταιρίας Unity.

Τα μέλη του συνεταιρισμού που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα έφεραν μικρή δειγματοληπτική ποσότητα ελαιοκάρπου ο καθένας από το χωράφι του και με μια σύντομη διαδικασία και σε χρόνο περίπου ενός λεπτού είχαν εικόνα για την ελαιοπεριεκτικότητα και την υγρασία που έχουν οι ελιές.του.
Τα συμπεράσματα που βγήκαν από τον έλεγχο, ήταν σχετικά χαμηλά ακόμα επίπεδα λαδιού στον ελαιόκαρπο γεγονός που μαρτυρά ότι είναι ακόμα άγουρες οι ελιές

Η Εταιρία Unity εξειδικεύεται σε εγκατάσταση συσκευών ελαιοπεριεκτικότητας και χρησιμοποιούνται για τον υπολογισμό λαδιού που έχει η ελιά και ο Πυρήνας.
Η εφαρμογή αυτή ονομάζεται “Προγραμματισμός Ελαιοσυδγκομιδης” όπου με βάση τα αποτελέσματα του ελέγχου παραγωγός μπορεί να προγραμματίσει καλύτερα την ελαιοσυγκομιδή του.

Επίσης εξειδικεύεται σε μια άλλη εφαρμογή για τον ελαιοπυρήνα όπου ο ελαιοτριβέας μπορεί σε σύντομο χρονικό διάστημα να δει πόσο λάδι φεύγει στον Πυρήνα και να ρυθμίσει καλύτερα τις συσκευές του.

Η τρίτη εφαρμογή, είναι εκσυγχρονισμένη αποτίμηση άλεσης όπου το ελαιοτριβείο έχει την δυνατότητα να αποτιμήσει εμπορικά μια παρτίδα καρπού να την πληρώσει απευθείας στον παραγωγό και εκείνος να προχωρήσει στην άλεση όλων των παρτίδων μαζί. μειώνοντας κόστος και δικαίωμα

Δείτε το σχετικό Video



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.