Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Ξέχασαν το Αγροτικό Ινστιτούτο, το Δημοπρατήριο και άλλα πολλά για τα Φιλιατρά

Πολιτική σπέκουλα χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα αποτελούν οι συσκέψεις για την ανάπτυξη των Φιλιατρών, καθώς διαχρονικά οι Κυβερνήσεις υποβάθμισαν την Τριφυλιακή πόλη.

Είναι ακόμα .....

νωπές οι μνήμες από την αποψίλωση υπηρεσιών που στερούν την αξιοποίηση της περιοχής.
Το θέμα πάντως με αφορμή την απουσία της Δημοτικής αρχής στη σύσκεψη του υπουργείου για την Γεωργική Σχολή, άνοιξε νέο κύκλο αντιπαράθεσης το βράδυ της Τετάρτης στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας.

ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΣΤΟ ΡΗΜΑΓΜΕΝΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ

Οι κάτοικοι των Φιλιατρών, ευτυχώς, δεν μασάνε κουτόχορτο! Από το 2015 έχει επισημανθεί η ερήμωση, η εγκατάλειψη και τα άφαντα μηχανήματα στο υποτιθέμενο Αγροτικό Ινστιτούτο που πληρώθηκε με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων. Επομένως στο τόπο του κρεμασμένου δεν κρατάνε σχοινί. Τότε γράφτηκε στο τοπικό τύπο, ότι:

“Εγκαταλελειμμένο στο έλεος εδώ και χρόνια, ρημάζει το Αγροτικό Ινστιτούτο Φιλιατρών, παρά τις αλλεπάλληλες εκκλήσεις του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών προς τον πρώην Δήμο Φιλιατρών και από το 2011 στο Δήμο Τριφυλίας.

Το Α.Ι.Φ. Φιλιατρών, μόνο για τον εξοπλισμό του οποίου δαπανήθηκαν περί τα 100 εκατομμύρια δραχμές, κατασκευάστηκε και ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1998, επί δημαρχοντίας Φιλιατρών του Δημήτρη Σωτηρόπουλου, και αποτέλεσε πρότυπο κέντρο στήριξης των αγροτών και της αγροτικής παραγωγής. Δυστυχώς, όμως, η λειτουργία του διήρκεσε μόλις έξι χρόνια, μέχρι το 2004.” Σήμερα κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να μάθει τι απέγιναν τα μηχανήματα, που ξοδεύτηκαν τα χρήματα των φορολογουμένων. Και μας πουλάνε φούμαρα..

ΠΙΚΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΞΕΧΑΣΤΗΚΕ…

Οι Φιλιατρινοί δεν μασάνε σανό. Θυμόμαστε από το 2007 και νωρίτερα τις υποσχέσεις, τις συσκέψεις, εξάλλου υπάρχει και σχετική φωτογραφία, για το υποτιθέμενο Αγροτικό Δημοπρατήριο.

Είχαν ακουστεί βαρύγδουπες υποσχέσεις, είχαν βρεθεί οι χώροι εγκατάστασης, υπήρχαν οι μελέτες αλλά το αποτέλεσμα μηδέν. Μάλιστα τότε ήταν ομόθυμη η τοπική κοινωνία καθώς είχε τονιστεί ότι:

«Η κοινή πεποίθηση και θέληση να γίνει το δημοπρατήριο – τυποποιητήριο στην περιοχή των Φιλιατρών, εκφράστηκε στην ενημερωτική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε εκεί την Τρίτη το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Μεταξύ άλλων, έγινε ενημέρωση για τα παραγωγικά δεδομένα της περιοχής και τον τρόπο λειτουργίας των δημοπρατηρίων, από ομάδα ειδικών αγροτικών συμβούλων.

Από την πλευρά της Νομαρχίας τονίστηκε ότι είναι έτοιμη και αναλαμβάνει την ευθύνη για να εκπονηθεί μια μελέτη βιωσιμότητας. Ζητήθηκε όμως από τον αγροτικό κόσμο της περιοχής να αναλάβει και αυτός τις ευθύνες του: να συγκροτήσουν μια ομάδα η οποία και θα αποτελέσει τον πυρήνα ενημέρωση και επαφών με τους ειδικούς επιστήμονες, ώστε να προχωρήσουν στην υλοποίηση του εγχειρήματος», έγραφε τότε το Filiatra News

Επομένως όσοι ενδιαφέρονται τάχα για τα Φιλιατρά ας έρθουν να βιώσουν την πραγματικότητα. Να μην ανασύρουμε κι άλλες προτάσεις που ποτέ δεν εκπληρώθηκαν. Τώρα λόγω κρίσης θυμήθηκαν την Γεωργική Σχολή, καθώς δεν υπάρχει καν τμήμα ΤΕΙ στη περιοχή, αλλά κυρίως δεν υπάρχει ουσία...

Φωνή της Μεσσηνίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.