Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

Σαρματζής: Παραμένει ανοικτό το θέμα με τα ΑΤ Τριφυλίας [ Video ]

Το θεμα της ασφάλειας της περιοχής και των πολιτών απασχόλησε για μια ακόμα φορά το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας.
Το θέμα έθεσε ο επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας Σταθης Ανδρινόπουλος αναφερόμενος στα πρόσφατα γεγονότα του .....

Κοπανακίου είπε ότι υπάρχει ένα έλλειμμα ασφάλειας στην περιοχή μας αποτέλεσμα του κλεισίματος των Αστυνομικών Τμημάτων Αλλα και της έλλειψης αστυνομικών.
Αναφέρθηκε στην συνεδρίαση του Τοπικού Κοπανακίου και μια παράσταση Διαμαρτυρίας στην Αστυνομική Διεύθυνση τονίζοντας ότι για ένα τόσο σοβαρό θέμα δεν συνήλθε το Δημοτικό Συμβούλιο.

Απαντώντας ο Δήμαρχος άφησε αιχμή προς την αντιπολίτευση λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ουσιαστικά αντανακλαστικά για το θέμα έδειξε μόνο η πλειοψηφία.
Για την παρασταση διαμαρτυρίας στην Καλαμάτα είπε ότι εν καλεσαν κανένα κανάλι αλλά παρακολουθώντας την εισδησεογαφία των ημερών κατάλαβαν ότι από την παράσταση διαμαρτυρίας θα παραχθεί είδηση και ήρθαν.

Από τη πλευρά της ΡΑΚΙ (Παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ) η Ιωάννα Μαραβελή παρόλο που γνωρίζει τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν με το κλείσιμο των ΑΤ είπε ότι δεν αμφισβητεί το αίσθημα ανασφάλειας των ηλικιωμένων. Είναι πολύ σημαντικό και ευαίσθητο το αίσθημα της ανασφάλειας αλλά ο ρόλος του δημάρχου δεν είναι να ξεσηκώνει τον κόσμο ενώ προσπάθησε να επαναφέρει τον Αστυνόμο πόλεως για Κοπανάει κα Φιλιατρά συντασσόμενη πλήρως με την εκτρωματική ψήφιση του ΠΔ κλεισίματος των ΑΤ.
Η Ελληνική αστυνομία –είπε- καταγράφει όλα τα συμβάντα από το 2010.
Δεν τα καταγράφει? Θα μπορούσαμε να ζητήσομε Αστυνόμο πόλεως για το Κοπανάκι. Αλλα δεν δεχόμαστε ούτε για τα Φιλιατρά, πως θα μπορούσαμε να ζητήσουμε για το Κοπανάκι?

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Σαρματζής αμφισβήτησε τα στοιχεία για την εγκληματικότητα που ανακοίνωσε η Περιφερειακή διεύθυνση Πελοποννήσου για την Μεσσηνία, όσο και από Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ (φωτογραφίζει την Κοζομόλη χωρίς να την αναφέρει) που πρωτοστάτησε στην Κατάργηση των Αστυνομικών τμημάτων.
Η Περιφερειακή διεύθυνση μιλάει για μηδενική εγκληματικότητα και θύμισε τον ρόλο που έπαιξαν συγκεκριμένοι αξιωματικοί της Αστυνομίας στην διαμόρφωση και κατάργηση των ΑΤ.
Το 60% της Αστυνομικής δύναμης είναι τη Καλαμάτα και σήμερα δημιουργείται ΝΕΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ με 17 Αστυνομικούς.
Αρα οι θέσεις του ΑΤ Φιλιατρών και Κοπανακίου πήγαν στο νεοσύστατο τμήμα Καλαμάτας και στον διάλογο που είχαμε μαζί τους έλεγαν δεν έχουμε αστυνομικούς!!!!
Ο Δημήτρης Σαρματζής αναφέρθηκε σε δηλώσεις της Κοζομόλη ότι βρίσκει πολίτες των Φιλιατρών και της λένε ότι είναι πολύ ευχαριστημένοι από την αστυνόμευση μετα την κατάργηση του Αστυνομικού τμήματος και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
Αναρρωτιέμαι –συνέχισε ο Δημήτρης Σαρματζής- ποιους συναντά?
Την Τοπική Οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ Φιλιατρών που είχε βγάλει ανακοίνωση πριν την κατάργηση λέγοντας μην κλείσετε το τμήμα και βάλετε ταφόπλακα στην πόλη μας?

Επανέλαβε ότι υπάρχει διάχυτο αίσθημα ανασφάλειας στα Φιλιατρά. Έχουν περιέλθει στην αντίληψη μου 5 ληστείες και δεν ξερω αν καταγράφονται.
Παραμένουμε πιστοι στις αποφάσεις που εχουν ληφθεί και για εμάς το ζήτημα της κατάργησης των τμημάτων είναι μείζον ζήτημα και θα τίθεται παντα ως Νο 1 ζήτημα σε όποιον παράγοντα έρθει στα Φιλατρά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.