Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

Συνεδρίασε η Επιτροπή Διαχείρισης Προγράμματος CLLD/LEADER. 8.550.000 ευρώ στην Μεσσηνία

Την Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017, στα γραφεία της ΑΝ.ΜΕΣ. Μεσσηνίας, συνεδρίασε η Επιτροπή Διαχείρισης Προγράμματος (Ε.Δ.Π.) CLLD/LEADER, προκειμένου να ενημερωθούν τα μέλη της, σχετικά με την πορεία του σημαντικού ευρωπαϊκού προγράμματος του ΠΑΑ 2014-2020 και του ΕΠΑΛΘ 2014-2020.

Παρά τη μεγάλη .....

καθυστέρηση στην έναρξη των διαδικασιών, κάτι που οφείλεται κυρίως σε γραφειοκρατικές διαδικασίες του αρμοδίου Υπουργείου, εγκρίθηκε στην Ομάδα Τοπικής Δράσης Μεσσηνίας, η διαχείριση του προγράμματος ποσού 8.550.000 ευρώ για την τρέχουσα προγραμματική περίοδο, καθορίστηκαν οι λεπτομέρειες για την εκταμίευση των λειτουργικών δαπανών και ολοκληρώθηκε η διαδικασία αναμόρφωσης του τοπικού προγράμματος, στο σκέλος του ΕΓΓΑΑ (Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης).

Βρισκόμαστε εν αναμονή των πρωτοβουλιών του Υπουργείου για να ξεκινήσει η αντίστοιχη διαδικασία και για τις δράσεις του ΕΠΑΛΘ (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας και Θάλασσας).

Με γνώμονα το συμφέρον της Μεσσηνίας και των εν δυνάμει επενδυτών, που θα θελήσουν να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες του προγράμματος LEADER, ως επιτροπή διαχείρισης, παρακολουθούμε, ενεργούμε και προτείνουμε, προκειμένου το ανταγωνιστικό αυτό ευρωπαϊκό πρόγραμμα να δώσει ώθηση στην επιχειρηματική δραστηριότητα, ενώ στο σκέλος των δημοσίων έργων, να αποτελέσει μία εξαιρετική λύση σε έργα που έχει ανάγκη η τοπική κοινωνία.

Καλαμάτα 26 Οκτωβρίου 2017

Για το Δ.Σ.
Αντωνία Μπούζα
Πρόεδρος Ε.Δ.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.