Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017

Ο Πρόεδρος της ΔΕ Φιλιατρών Χαράλαμπος Καναλουπίτης απαντά σε σχόλιο των υπευθύνων της Δανειστικής Βιβλιοθήκης

Απάντηση σε αυστηρό ύφος σε σχόλιο που ανάρτησαν στον προσωπικό τους λογαριασμό στο Facebook οι υπεύθυνοι του Περιπτέρου - Δανειστικής Βιβλιοθήκης έδωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Φιλιατρών Χαράλαμπος Καναλουπίτης.

Στο σχόλιο που .....

απευθυνόταν προς τον Δήμαρχο Τριφυλίας Παναγιώτη Κατσιβελα εκφράζουν τα παράπονα τους για την εναπόθεση κάποιων λίγων πλακιδίων Λίγα μέτρα δεξιότερα από την Δανειστική Βιβλιοθήκη (προς την παιδική χαρά) και που προέρχονται από το Ηρώωο της πλατείας που γίνονται εργασίες ευπρεπισμού.

Στην ανάρτησή τους οι υπεύθυνοι της Δανειστικής Βιβλιοθήκης αναφέρουν:

Ο χρήστης Δανειστική Βιβλιοθήκη Φιλιατρών περί βιβλίων προβληματισμένος.

Τάκης Κατσίβελας
Αγαπητέ κυρίε Δήμαρχε,τις τελευταίες μέρες έξω από την βιβλιοθήκη οι υπάλληλοι του Δ.Δ. Φιλιατρών μας έχουν αδειάσει κάποια μπάζα - απαξιώνοντας, μεταξύ άλλων, πλήρως την προσπάθεια και το ρόλο της βιβλιοθήκης - θα παρακαλούσαμε ιδιαιτερα μέχρι αύριο που θα ανοίξει η βιβλιοθήκη μας να έχετε στείλει κάποιον να τα μαζέψει.
Δεν τίθεται μόνο θέμα αισθητικής αλλά και θέμα ασφάλειας για τα παιδιά που μαζέυονται κάθε Σάββατο στην Βιβλιοθήκη.
Ευχαριστούμε για την προσοχή σας.

Στη ανάρτηση απάντησε ο Πρόεδρος της Δ.Ε. Φιλιατρών Χαράλαμπος Καναλουπίτης ο οποίος τόνισε ότι αφέθηκαν για λιγες μέρες εκεί λόγω εργασιών στο Ηρώων της πλατείας και αναφέρθηκε σε μια σειρά παρεμβάσεων που ΗΔΗ ΓΙΝΟΝΤΑΙ στο Ηρώων, και στα σπασμένα πλακάκια που υπήρχαν στα σκαλάκια ανεβαίνοντας στον χώρο.
Αναλυτικά η απάντηση του προέδρου της ΔΕ Φιλιατρών αναφέρει:

Προς ΄΄Δανειστική Βιβλιοθήκη Φιλιατρών περί βιβλίων΄΄
Φιλιατρά 21 Οκτωβρίου 2017
Νομίζω ότι δεν πρέπει να απευθύνεστε στο Δήμαρχο και μάλιστα με δημοσίευση, για ένα μικρό σωρό πλακιδίων, περίπου όσο ένα καρότσι, ως προς τον όγκο. Εμείς τα έχουμε αφήσει εκεί στο πεζοδρόμιο, για λίγες μόνο ημέρες, μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες που γίνονται στο Ηρώο και φυσικά όχι μπροστά στο περίπτερό σας. Θα μπορούσατε να έχετε επικοινωνήσει μαζί μου. Έφτανε ένα απλό τηλεφώνημα για να λυθεί το θέμα. Εκτός αν το κάνετε για να δημιουργήσετε εντυπώσεις.

Όσο για τα παιδιά που επικαλείσθε, πιο πολύ κινδύνευαν στο παρελθόν, που για αρκετά χρόνια τα πλακάκια στα σκαλοπάτια του μνημείου Ηρώων ήταν σπασμένα. Σκέτες καρμανιόλες ήταν, και κάθε μέρα που έπαιζαν εκεί, υπήρχε ο φόβος να χτυπήσουν σοβαρά, χωρίς κανένας μέχρι τώρα να έχει ενδιαφερθεί.

Εμείς λοιπόν ενδιαφερθήκαμε, και η ευαισθησία μας, δεν εξαντλείται μόνο σε λόγια. Την αποδεικνύουμε με έργα, προφυλάσσοντας στο εξής τα παιδιά από τυχόν ατυχήματα και αποδίδοντας τον ανάλογο σεβασμό προς τους πεσόντες ήρωες. Ο χώρος του Ηρώου τις μέρες αυτές επισκευάζεται και καλλωπίζεται και τα λίγα παλιά πλακάκια που υπάρχουν στο πεζοδρόμιο, προέρχονται από εκεί.

Και ένα τελευταίο, απορίας άξιον για το πώς το σκεφτήκατε. Δεν απαξιώνεται θεωρώ, η προσπάθεια και ο ρόλος της βιβλιοθήκης από την προσωρινή εναπόθεση οικοδομικών υλικών, λόγω των εργασιών που γίνονται από το Δήμο Τριφυλίας, δίπλα σας.

Και να σας θυμίσω και κάτι άλλο, επειδή μάλλον το έχετε ξεχάσει.
Το χώρο για τη δημιουργία του περιπτέρου σας, εμείς σας τον παραχωρήσαμε, εμείς τον διαμορφώσαμε, εμείς το μεταφέραμε και το τοποθετήσαμε και όποτε μας χρειαστήκατε έως τώρα, είμαστε κοντά σας.

Φυσικά και δε ζητάμε εύσημα γι’ αυτό. Απλώς το αναφέρω γιατί η αλήθεια πρέπει να λέγεται και να την μαθαίνει ο κόσμος.

Υ.Γ. Έπρεπε να σας απαντήσω, γιατί τη συγκεκριμένη επιστολή προς το Δήμαρχο που αναρτήσατε στο διαδίκτυο, την εκλαμβάνω ως προσβολή προς το πρόσωπό μου και λυπάμαι γι’ αυτό.

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Δ.Κ. Φιλιατρών
Χαράλαμπος Καναλουπίτης



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.