Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

Καλαμάτα: Αποτελέσματα Δράσης "Οδήγηση και Αλκοόλ"

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία για τρίτη χρονιά στην Καλαμάτα η δράση “Οδήγηση και Αλκοόλ” με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση κοινού και οδηγών για την Οδική Ασφάλεια, και κεντρικό μήνυμα ότι «το αλκοόλ και η οδήγηση δεν πάνε μαζί».

Η εν λόγω δράση .....

εντάσσεται στο πλαίσιο εκδηλώσεων που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» για 11η συνεχόμενη χρονιά, για την «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα» και διοργανώθηκε στην Καλαμάτα με πρωτοβουλία και συντονισμό του Παναγιώτη Παπαντωνίου, την αρωγή και άριστη συνεργασία του τμήματος Τροχαίας Καλαμάτας και την πολύτιμη βοήθεια από μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά.

Το βράδυ του Σαββάτου και για 2 περίπου ώρες 3 αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Καλαμάτας βρέθηκαν στην πλατεία 23ης Μαρτίου ενημερώνοντας, συζητώντας και κάνοντας “φιλικά” αλκοτέστ σε πολίτες. Οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν από τους αστυνομικούς για τα ισχύοντα όρια αλκοόλ ανά τύπο οχήματος και να πραγματοποιήσουν ένα “φιλικό” αλκοτέστ διαπιστώνοντας την επίδραση του αλκοόλ στον οργανισμό τους.

Τονίζεται ένα από τα σημαντικότερα οφέλη της εκδήλωσης ήταν η άμεση επαφή του κόσμου με τους αστυνομικούς σε μια διαδικασία ελέγχου όπως είναι το αλκοτέστ η οποία όμως έγινε χωρίς το άγχος της ποινής. Συνολικά υποβλήθηκαν σε αλκοτέστ 107 άτομα (71 άνδρες και 36 γυναίκες), εκ των οποίων 11 (9 άνδρες και 2 γυναίκες) μετρήθηκαν πάνω από το επιτρεπτό όριο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.