Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017

Οι Γαργαλιάνοι γιόρτασαν τον Αγιο Διονύσιο Αρεοπαγίτη.

Με μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη γιόρτασαν σήμερα το πρωί οι Γαργαλιάνοι τον πολιούχο και προστάτη της πόλης τους Αγιο Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη.
Η πανηγυρική θεία λειτουργία τελέστηκε στον Ιερό Ναό Γενεσίου της Θεοτόκου στην κεντρική πλατεία της πόλης χοροστστούντος του μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας της ......

Δημοτικής αρχής του δήμου Τριφυλίας του Τοπικού Συμβουλίου της πόλης και παρουσία πλήθους πιστών.

Ακολούθησε λιτάνευση της ιερής εικόνας στους κεντρικούς δρόμους ..........

συνοδεία της Φιλαρμονικής Γαργαλιάνων, μαθητών από τα σχολεία των Γαργαλιάνων, του ιερού κλήρου, των τοπικών αρχών αλλά και πλήθους κόσμου.

Στην κεντρική πλατεία της πόλης έγινε δοξολογία όπου αμέσως μετά η Ιερή Εικόνα κατέληξε και πάλι στον ιερό ναό μπροστά από τον οποίο έγινε ανάκρουση του εθνικού ύμνου πριν η ιερή εικόνα ξανατοποθετηθεί στην θέση της.


Στις εορταστικές εκδηλώσεις παρευρέθηκαν -Εκτός του Δημάχου Τριφυλίας Παναγιώτη Κατσίβελα, o Αντιπεριερειάρχης Πελοποννήσου Περικλής Μαντάς, η Συντονίστρια Έργου και Αποτελεσματικότητας Μεσσηνίας και Εντεταλμένη Σύμβουλος Τουρισμού-Πολιτισμού Αντωνία Μπούζα, ο Αντιδήμαρχος Γαργαλιλάνων Γιάννης Κατσούλας, Δημοτικός Σύμβουλος από τα Φιλιατρά Βασίλης Παπαθεοδοσίου, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Στάθης Ανδρινόπουλος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννης Καλκαβούρας, η Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Γιάννα Κωνσταντέλου ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς επιχείρησης Ανδρέας Μπουγας, Δημοτικοί Σύμβουλοι και ο πρόεδρος της Δημοτικής ενότητας Ανδρέας Ματθιουδάκης.

Αμέσως μετά, ακολούθησε μια απλή και λιτή δεξίωση από το Δήμο Τριφυλίας στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της πόλης.

Σε δήλωση του ο Δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας μίλησε για την εορτή του Αγίου Δονυσίου και έκανε αναφορά στις οικονομικές δυσκολίες που περνάει η χώρα. Εξέφρασε την ελπίδα απο εδω κι περα να γίνει μια νέα αρχή και νέα προοπτική.



Η Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, σε δήλωσή της ευχήθηκε χρόνια Πολλά σε όλους και είπε ότι ο Αγιος Διονύσιος ο Αρεοπαγτης έγινε συνειδητά χριστιανός.
Τόνισε δε ότι η περιοχή της Τριφυλίας είναι μια σημαντική περιοχή για την Περιφέρεια Πελοποννήσου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.