Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού με βροχές και κρύο από Δευτέρα

Μετά τις καλοκαιρινές μέρες έρχεται απότομα το φθινόπωρο και μαζί του το πρώτο κρύο.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, τη Δευτέρα 23 και την Τρίτη 24 Οκτωβρίου στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Επίσης, η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα.

Τα φαινόμενα θα .....

είναι έντονα, κυρίως στα δυτικά. Την Τρίτη οι βροχές και οι καταιγίδες θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Βαθμιαία την Τρίτη και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα βόρεια.



Στην αλλαγή του καιρού έκανε αναφορά μέσω του προφίλ του στο Facebook και ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος:

«Μια άκρως εντυπωσιακή πορεία φαίνεται ότι θα ακολουθήσει ένα ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό, καθώς θα ‘γεννηθεί’ την Κυριακή το πρωί στην βόρεια Ιταλία και μέχρι τη Δευτέρα το βράδυ θα βρεθεί να καλύπτει τη χώρα μας, δίνοντας ισχυρές βροχές και καταιγίδες (μπλέ χρωματισμοί).

Όμως, κατά πόσο θα επαληθευτεί αυτή η μεσοπρόθεσμη πρόγνωση, είναι κάτι που θα το δούμε τις επόμενες ημέρες. Θα σας ενημερώσω αναλυτικά, διότι ο καιρός την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να παρουσιάσει εξαιρετικό ενδιαφέρον. Θα είναι τελικά αυτή η κίνηση του χαμηλού ώστε να έρθουν ισχυρές βροχές στην περιοχή μας ή όχι; Η απάντηση θα σας δοθεί λίαν συντόμως, μόλις ξεκαθαρίσουν δηλαδή τα προγνωστικά στοιχεία και ‘κλειδώσει’ η κίνηση του χαμηλού…»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.