Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

Γαργαλιάνοι: Μπέρδεψαν τα εντός με τα «εκτός και επί… τα αυτά» στο Δ.Σ. Τριφυλίας – Αφορμή στάθηκε η επέκταση φωτισμού

Είναι να απορεί κανένας και να προξενούνται πολλές ερωτήσεις με την προχειρότητα –(ή τη σκοπιμότητα;)- που μπαίνουν τα θέματα στην ημερήσια διάταξη του δημοτικού συμβουλίου Τριφυλίας ορισμένες .......

φορές.

Στο τέταρτο θέμα της ημερήσιας διάταξης στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας οι δημοτικοί σύμβουλοι καλούνταν να αποφασίσουν για την «Έγκριση δαπάνης για Επέκταση Δημοτικού Φωτισμού στις Δ.Κ Γαργαλιάνων-Τ.Κ Βανάδας και ηλεκτροδότηση pillar στις Τ.Κ. Πολυθέας και Κρυονερίου».
Όταν το θέμα έφτασε προς συζήτηση ο πρόεδρος του Δ.Σ. Τριφυλίας κ. Ιωάννης Καλκαβούρας πρότεινε να ψηφιστεί στο άψε σβήσε σε κλάσματα δευτερολέπτου ρωτώντας τους παρευρισκόμενους δημοτικούς συμβούλους: «Ομόφωνα;». Ωστόσο η δημοτική σύμβουλος της ΡΑΚΙ κα. Αλεξάνδρα Τσούλου ζήτησε το λόγο καθώς είχε να κάνει ορισμένες ενστάσεις επί του θέματος.

Πιο συγκεκριμένα, η κα. Τσούλου ανέφερε πως η έγκριση της δαπάνης για την επέκταση του Δημοτικού φωτισμού Γαργαλιάνων δεν είναι έτσι όπως παρουσιάζεται στην εισήγηση, καθώς το οίκημα του ιδιοκτήτη που έχει ζητήσει την επέκταση του φωτισμού βρίσκεται εκτός σχεδίου πόλεως (εντός οικισμού), κάτι που σημαίνει πως ο Δήμος θα πρέπει να έχει συμμετοχή κατά 50% και όχι εξ ολοκλήρου όπως θα γινόταν αν δεν έκανε την παρέμβαση αυτή. Το υπόλοιπο 50% θα πρέπει να καταβληθεί από τον ενδιαφερόμενο ιδιοκτήτη προς την ΔΕΗ για το κόστος εργασιών. Η εισήγηση όμως του θέματος που υπήρχε στο φάκελο του συμβουλίου δεν έγραφε την πραγματικότητα αλλά ήταν αναληθής. Πως έφτασε αναληθής εισήγηση στο δημοτικό συμβούλιο, είναι ένα βασικό ερώτημα και ακολουθούν πολλά σοβαρά ερωτήματα ως προς το θέμα της εισήγησης για επέκταση φωτισμού προς οίκημα ιδιοκτήτη που το είχε ζητήσει.

Στο σημείο εκείνο πήρε το λόγο ο Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας και Γαργαλιάνων κ. Ι. Κατσούλας ο οποίος ήλθε σε στιγμιαία αντιπαράθεση με την κα. Τσούλου, καθώς η δημοτική σύμβουλος ανέφερε πως όταν επισκέφθηκε την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Τριφυλίας προκειμένου να ενημερωθεί για το θέμα αυτό, της είπαν πως ο κ. Κατσούλας είχε ενημερώσει την υπάλληλο πως πρόκειται για οικόπεδο-οικοδομή εντός σχεδίου πόλεως. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Ιωάννης Κατσούλας ενημέρωσε το Σώμα πως εκ παραδρομής παρέλειψε να συμπεριλάβει στο φάκελο της εισήγησης το έγγραφο που έδειχνε ότι το κτίσμα ήταν εκτος σχεδίου, εντός ζωνης.

Μετά το μπλέξιμο που έγινε και την ένταση που ακολούθησε και η οποία ήταν χρήσιμη για συμπεράσματα από το συμβούλιο… τελικώς το θέμα ψηφίστηκε από το Δ.Σ. μοιράζοντας τα έξοδα σε Δήμο και ιδιώτη. Πλην όμως η βεβαίωση της ΔΕΗ για τις εργασίες είχε ισχύ για δύο μήνες από τη στιγμή που έκανε την αίτηση ο Δήμος, με την αίτηση να έχει γινει τον Ιούνιο του 2017… κάτι που σημαίνει πως η περίοδος έληξε και θα πρέπει να γίνει εκ νέου αίτηση και εκ νέου συζήτηση του θέματος ύστερα στο δημοτικό συμβούλιο.

Προχειρότητα, επιπολαιότητα, σκοπιμότητα;
Γιατι ένα θέμα με αίτηση στη ΔΕΗ από τον Ιούνιο έφτασε με αναληθή στοιχεία εισήγησης στο δημοτικό συμβούλιο στις 24 Οκτωβρίου; Τόσο καιρό κανένας αρμόδιος που έβαλε το θέμα για συζήτηση στο Δ.Σ. Τριφυλίας δεν είχε κοιτάξει την εισήγηση για να ξέρει τι αναφέρει και να διαπιστώσει την αναλήθεια και ανακρίβεια των στοιχείων; Πόσες άλλες τέτοιες αποφάσεις που μπορεί να έχουν αναληθή και ανακριβή στοιχεία και να στερούνται νομιμότητας μπορεί να έχουν περάσει σε κλάσματα του δευτερολέπτου από το δημοτικό συμβούλιο Τριφυλίας χωρίς κανένας να πάρει χαμπάρι τίποτα;

Από το gargalianoi On Line

ΣΧΟΛΙΟ
Οσοι δεν καταλάβατε τι έγινε ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ.
Ο κ Δήμαρχος πως θα αντιμετωπίσει το σοβαρό θέμα της αναληθούς εισήγησης???

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.