Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

Φιλιατρά: Με λαμπρότητα εορτάστηκε η 28η Οκτωβρίου

Δηλώσεις Κατσίβελα και Μπούζα

Με λαμπρότητα και ευτυχώς χωρίς βροχή, τα Φιλιατρά γιόρτασαν την εθνική επέτειο του ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Η πόλη είχε ......

σημαιοστολιστεί από την Δευτέρα -σύμφωνα με το πρόγραμμα- και ο κόσμος που παρακολούθησε τον εορτασμό ήταν
πραγματικά πολύς.
Στις εορταστικές εκδηλώσεις παρέστησαν, ο Δήμαρχος Τριφυλίσς κ. Παναγιώτης Κατσίβελας, ο αντιδήμαρχος Φιλιατρών κ. Αναστάσιο Πούλος, ενω για πρώτη φορά τις εορταστικές εκδηλωσεις τίμησε με την παρουσία της η Περιφερειακή Σύμβουλος, Συντονίστρια Έργου και Αποτελεσματικότητας Μεσσηνίας και Εντεταλμένη Σύμβουλος Τουρισμού-Πολιτισμού Αντωνία Μπούζα Κωνσταντέλλου, Δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης, οι τοπικοί σύμβουλοι κ.κ. Γιώργος Κωτσάκης και Χαράλαμπος Καναλουπίτης και πλήθος κόσμου όπου χειροκρότησαν την μαθητιώσα νεολαία, η οποία έλαβε μέρος στις παρελάσεις.

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των πεσόντων από τον κλήρο της πόλης έγινε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Πεσόντων από μαθητές σχολείων ενω στεφάνι κατατέθηκε από τον Δήμο Τριφυλίας, την Περιφέρεια Πελοποννήσου το ΑΤ Τριφυλίας την Δ.Ε. και Δ.Κ. Φιλιατρών, της Εθνικής Αντίστασης κλπ.

Αμέσως μετα αναγνώστηκε ο πανηγυρικός της ημέρας απ΄την καθηγήτρια Γυμνασίου Μαρία Παπαδοπούλου ενω στην παρέλαση που ακολούθησε μετείχαν μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου και του Λυκείου, Δημοτικών καθώς και από το Ειδικό δημοτικό Σχολείο και ΕΕΕΕΕΚ.



Σε δήλωση που παραχώρησε στο Φιλιατρα News ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας ευχήθηκε στους πολίτες χρόνια Πολλά και τόνισε ότι ζούμε σε ένα Μεταίχμιο εποχής που σιγά σιγά οι αξίες αρχίζουν να παίρνουν αξία τους Τον σεβασμό των ανθρώπων.
Ξεπερνάμε την εποχή που το ΟΧΙ μπορεί να μην ήταν ένα όχι και το ναι μπορεί να μην ήτανε ναι και ξανά θυμόμαστε τις σταθερές αξίες.
Σαν το Όχι που είπε ο εθνικός κυβερνήτης και ο λαός της Ελλάδος Ενάντια στην τυραννία.
Μία τυρανία που ο Ελληνικός λαός θα αντιμάχεται και θα την αντιστρατεύεται Διαρκώς και από όπου κι αν προέρχεται με οποιαδήποτε μορφή
Το οχι είναι ταυτισμένο Με την έννοια του Έλληνα και ας μην ξεχνάμε, Ότι ο πρώτος άνθρωπος που είπε όχι ήταν ο Προμηθέας.
Και να μην ξεχνάμε το αιώνιο Όχι που είπε η Αντιγόνη σε κάθε μορφή τυραννίας.
Αυτό είναι διαρκώς μέσα μας και διαρκώς Αντιστρατεύεται κάθε μορφή βίας και επιβουλής

Χρόνια πολλά Σε όλους τους συνδημότες
Το αίσθημα του σεβασμού επικράτησε Σε όλη την έκταση του δήμου
Ολοκληρώνονται Σήμερα οι δηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου Με Ένα συναίσθημα σεβασμού και αγαλλίασης Και ικανοποίησης …… είπε ο κ. Κατσίβελας



Η Περιφερειακή σύμβουλος Αντωνία Μπούζα σε δήλωση που παραχώρησε στο Φιλιατρά news Ευχήθηκε Χρόνια πολλά για την ημέρα και είπε ότι Σήμερα τιμούμε το Καθολικό Όχι των Ελλήνων Απέναντι στο φασισμό και τον ολοκληρωτισμό Του 1940
Είναι μία μέρα που πραγματικά μας δίνει μηνύματα Πως όταν είμαστε ενωμένοι μπορούμε Ακόμα και το ακατόρθωτο να το πετύχουμε.
Αυτό πρέπει να είναι ένα μήνυμα για την περίοδο την οποία ζούμε Όπου υπάρχον πολλές δυσκολίες και αντιμετωπίζουν οι Έλληνες πάρα πολλά προβλήματα ότι οταν είμαστε μαζί θα μπορέσουμε να τα ξεπεράσουμε
Χρόνια πολλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.