Σάββατο 19 Αυγούστου 2017

Συμφώνησαν Super League-NOVA για τα τηλεοπτικά, χωρίς play off το νέο πρωτάθλημα

Η κατάσταση στο κομμάτι των τηλεοπτικών είχε φτάσει σε κρίσιμο σημείο, με τη Nova να βρίσκεται στα χαρακώματα με τη Super League. Έπρεπε να βρεθεί λύση στο Δ.Σ. της Παρασκευής, με το χάσμα τις τελευταίες μέρες να δείχνει πως γεφυρώνεται. Κι εν τέλει βρέθηκε. Η Σούπερ Λίγκα συμφώνησε για ......

την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και έτσι θα υπάρχει κανονικά κάλυψη και την 2η αγωνιστική (για την 1η υπήρχε συμφωνία κανονικά για τη Νοva).

Για να υπάρξει συμφωνία δόθηκαν 1,2 εκατομμύρια ευρώ από τη Nova στις 12 μικρομεσαίες ομάδες αλλά και επιπλέον 800.000 ευρώ από την κεντρική χορηγία του Ιβάν Σαββίδη. Το συνολικό ποσό που συμφωνήθηκε αποκλειστικά για τα τηλεοπτικά είναι 30 εκατομμύρια.

Σχεδόν ομόφωνα συμφωνήθηκε από το Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας η νέα συμφωνία το οποίο χαρακτηρίστηκε νέο «μνημόνιο συνεργασίας». Η συμφωνία είναι διετής και για τη διοργανώτρια αρχή βασική προϋπόθεση αποτελεί την επόμενη χρονιά το τηλεοπτικό συμβόλαιο να μείνει τουλάχιστον στα ίδια επίπεδα με φέτος, δηλαδή στα 30 εκατομμύρια, χωρίς να ζητηθεί εκ νέου μείωση.

Στο Δ.Σ υπήρξε και έγκριση του πρώτου γύρου του Πρωταθλήματος, ο οποίος θα λήξει 16-17-18 Δεκεμβρίου, ενώ αποφασίστηκε πως δεν θα γίνουν πλέι οφ!.

Η σχετική πρόταση που αρχικά έπεσε στο τραπέζι από την ΑΕΚ πριν από έναν περίπου μήνα, πέρασε στο σημερινό Δ.Σ. της Λίγκα. Ετσι δεν θα διεξαχθούν αγώνες μεταξύ των ομάδων που τερμάτισαν στις θέσεις 2-5 για την κατανομή των ευρωπαϊκών «εισιτηρίων». Αυτό σημαίνει πως ο 2ος της κανονικής διάρκειας θα συμμετάσχει στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ της σεζόν 2018/19, ενώ στο Γιουρόπα Λιγκ θα βγαίνουν ο 3ος, ο 4ος, ενώ ο 5ος θα γίνει «Ευρωπαίος» ανάλογα με το ποια ομάδα θα κατακτήσει το Κύπελλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.