Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017

POS: Αυτή είναι η νέα μεγάλη αλλαγή που πρέπει να προσέξετε

Αυστηροποιείται η διαδικασία των ελέγχων για την υποχρεωτική εφαρμογή των ΡΟS για όλα τα επαγγέλματα των οποίων η σχετική προθεσμία προμήθειας και λειτουργίας των μηχανημάτων για τις συναλλαγές των φορολογούμενων με κάρτες έληξε στο ......

τέλος του Ιουλίου.

Σε απόφαση της υφυπουργού Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου προβλέπεται ότι οι υπόχρεοι για να μην επιβαρυνθούν από το πρόστιμο που προβλέπει ο νόμος στην περίπτωση που δεν έχουν προμηθευτεί εγκαίρως τα ειδικά μηχανήματα θα πρέπει να αποδείξουν εντός τριάντα ημερών από την υποβολή της καταγγελίας ή από την κοινοποίηση ελέγχου ότι πράγματι έχουν θέσει σε εφαρμογή και χρησιμοποιούν τα POS για τις συναλλαγές των φορολογούμενων.

Η προηγούμενη απόφαση του υπουργείου Οικονομικών όριζε ότι για την αποφυγή του προστίμου προϋπόθεση ήταν η κατάθεση του πιστοποιητικού της παραγγελίας για την προμήθεια του POS από την τράπεζα. Πρόκειται για ένα μέτρο με το οποίο το υπουργείο Οικονομικών επιχειρεί να κάνει πιο αυστηρές τις διατάξεις και να επιταχύνει την συμμόρφωση όλων των υπόχρεων επαγγελματιών στο νέο καθεστώς των συναλλαγών με πλαστικό χρήμα σε μία προσπάθεια σύλληψης της φοροδιαφυγής.

Να σημειωθεί, ότι τα πρόστιμα για όσους δεν έχουν προμηθευτεί POS είναι τσουχτερά. Όσοι έχουν υποχρέωση εγκατάστασης και αποδοχής τερματικών αποδοχής ηλεκτρονικών πληρωμών, απειλούνται με πρόστιμο 1.500 ευρώ το οποίο μειώνεται στο μισό εφόσον εξοφληθεί εντός προθεσμίας 30 ημερών.

NewsBomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.