Τρίτη 22 Αυγούστου 2017

Σε αναστολή καθηκόντων γιατρός του Νοσοκομείου της Καλαμάτας - Τι υποστηρίζει ο ίδιος [Ολόκληρη η απόφαση ]

ΕΠΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Στη «Διαύγεια» βγήκε σήμερα η απόφαση για την αναστολή των καθηκόντων ενός επικουρικού γιατρού της Ορθοπεδικής Κλινικής του Νοσοκομείου της Καλαμάτας μετά και τα όσα έχει καταγράψει η αρμόδια ελεγκτική υπηρεσία του ΕΟΠΠΥ, με τον .....

γιατρό να κατηγορείται για τα όσα έχει διαπράξει αναφορικά με συνταγογραφήσεις.

Τα στοιχεία του γιατρού είναι στην απόφαση του Διοικητή που δημοσιεύεται ΔΗΜΟΣΙΑ στην διαύγεια του Νοσοκομείου Καλαμάτας.

Στην απόφαση γίνεται λόγος πως «…ο ανωτέρω ιατρός κατά το χρονικό διάστημα από 1.7.2015 έως 22.3.2016 στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας (Νοσηλευτική Μονάδα Καλαμάτας) και στην Ορθοπεδική Κλινική αυτού, τέλεσε τα παρακάτω πειθαρχικά παραπτώματα και συγκεκριμένα όπως προκύπτει από την υπ΄αριθμ. ΓΕ 923Π/09.06.2016 Έκθεση Ελέγχου της Δ/νσης Υπηρεσίας της ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΔΑΠΑΝΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΦΟΡΕΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ (ΥΠΕΔΥΦΚΑ), διαπιστώθηκε ως προς την έκδοση και υποβολή ηλεκτρονικών γνωματεύσεων επιθεμάτων στο ηλεκτρονικό σύστημα του ΕΟΠΠΥ ότι κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα, εξέδωσε ηλεκτρονικά γνωματεύσεις σε ασφαλισμένους του ΕΟΠΠΥ για τη χορήγηση επιθεμάτων με τη χρήση ιδίας φωτογραφίας έλκους, η οποία έχει χρησιμοποιηθεί από έναν ή και περισσότερους άλλους ιατρούς, σε διαφορετική γνωμάτευση ασφαλισμένους».

Ο ίδιος στην απολογία έχει αναφέρει τα εξής:

«Οι φωτογραφίες ελκών που λαμβάνονται από τους ασθενείς μεταφέρονται και αποθηκεύονται από εμένα σε κοινόχρηστο υπολογιστή του Νοσοκομείου που βρίσκεται στο γραφείο Ιατρών της Κλινικής μου ή στον υπολογιστή του Τακτικού Ορθοπεδικού Ιατρείου και χρησιμοποιούνται αργότερα για την έκδοση της έκαστης γνωμάτευσης.

Πιθανόν, εκ παραδρομής και δικού μου σφάλματος, χρησιμοποιήθηκε από το αρχείο του υπολογιστή η ίδια φωτογραφία σε διαφορετικούς ασφαλισμένους κατά την έκδοση των γνωματεύσεων καθώς και άλλοι συνάδελφοι μπορούν να χρησιμοποιούν τους ίδιους υπολογιστές. Επιπλέον δεν υπάρχει τρόπος διασφάλισης του υπολογιστή από τους πολλαπλούς χρήστες που έχουν πρόσβαση σε αυτόν. Ως εκ τούτου σας δηλώνω υπεύθυνα ότι σε καμία περίπτωση δεν σκόπευα στο να εξαπατήσω ή να προκαλέσω αιτιωδώς βλάβη στον ΕΟΠΥΥ και απολογούμαι για τυχόν αναστάτωση την οποία προκάλεσα άθελά μου».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.