Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Δήμο Τριφυλίας

Προς τον Δήμο Τριφυλίας
(Υπόψη Δημάρχου κου Π. Κατσίβελα)
Κοινοποίηση:
• Κο Ανδρέα Μπουγά- Πρόεδρο Κοινωφελούς Επιχείρησης
• Μέσα μαζικής Ενημέρωσης


22.531 €

Κύριε Δήμαρχε.

Με πολύ μεγάλη έκπληξη διάβασα στην ιστοσελίδα της .....

ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ το υπ’ αριθμ. 675/09-08-2017έγγραφο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Τριφυλίας (Κ.Ε.Π.Π.Α.ΠE.ΔΗ.Τ.) στο οποίο φαίνεται πως ο Πρόεδρος της επιχείρησης του Δήμου, η οποία διαχειρίζεται τα πολιτιστικά, υπέγραψε τη συνολική δαπάνη 22.531 € για μια και μόνο παράσταση, αυτή της παρουσίασης της ιστορίας των Γαργαλιάνων. Πολύ ωραία η υλοποίηση αυτής της ιδέας, αλλά σε μια εποχή οικονομικής κρίσης ξοδεύτηκαν 22.531 € για μια βραδιά.

Αλήθεια κύριε Δήμαρχε, όταν τα φώτα εκείνης της βραδιάς έσβησαν, τι έμεινε; Τι κέρδισε ουσιαστικά η πόλη των Γαργαλιάνων , τα παιδιά της, οι πολιτιστικοί σύλλογοι, όλος ο κόσμος , πέρα από την δίωρη αισθητική απόλαυση; Τι άραγε κέρδισε όλη η Τριφυλία; Και για το όποιο όφελος που είχαμε, άξιζε να πληρώσουμε 22.531 €; Αν ήταν δικά σας αυτά τα χρήματα θα τα σπαταλούσατε έτσι; Όχι κύριε Δήμαρχε, δεν θα το κάνατε. Είμαι σίγουρος. Όπως είμαι σίγουρος ότι όλοι οι πολίτες του Δήμου επιθυμούν να ξοδεύετε τα χρήματα αυτά που είναι δικά μας, σαν να ήταν δικά σας. Επιτρέψτε μου λοιπόν , με όλο τον σεβασμό στο πρόσωπό σας, να εκφράσω την άποψή μου. «Κάνατε μεγάλο λάθος στη διαχείριση τόσων χρημάτων»

Με 22.531 € θα μπορούσατε να στήσετε μόνιμες εστίες πολιτισμού σε όλες τις πόλεις του Δήμου, με εργαστήρια παντού, όπου τα παιδιά θα βρίσκουν και τον χειμώνα διεξόδους και ευκαιρίες για να κάνουν δημιουργικά πράγματα.

Με 22.531 € θα μπορούσατε να ξεκινήστε τη διαμόρφωση των αιθουσών όλων των πολιτιστικών κέντρων των μεγάλων πόλεων.

Με 22.531 € θα μπορούσατε να χρηματοδοτήσετε το Τριφυλιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο για ανέβασμα παιδικών θεατρικών παραστάσεων τις οποίες θα μπορούν να παρακολουθούν Δωρεάν όλα τα παιδιά της Τριφυλίας για τρία ή τέσσερα χρόνια.

Με 22.531 € θα μπορούσατε να διαμορφώσετε μερικές έστω αίθουσες στο εγκαταλελειμμένο κτίριο του παλιού Γυμνασίου Φιλιατρών και να στεγάσετε το Μουσείο Σχολικής Κληρονομιάς με όλο το υλικό του συλλόγου «Μαυροπίνακας» που θα αποτελέσει πόλο έλξης σχολείων απ’ όλη την Ελλάδα.

Με 22.531 € θα μπορούσατε να επιχορηγήσετε δραστήριους πολιτιστικούς συλλόγους της Τριφυλίας για δημιουργία πολύτιμου πολιτιστικού αγαθού το οποίο θα προκύπτει από όλο και περισσότερους ενεργούς πολίτες.

Με 22.531 € θα μπορούσατε να ανανεώσετε πλήρως με όργανα τη Φιλαρμονική Φιλιατρών.

Με ένα πολύ μικρό μέρος των 22.531 € θα μπορούσατε να ικανοποιήσετε το αίτημα του 3ου Δημοτικού Σχολείου Φιλιατρών κατασκευάζοντας το μικρό θεατράκι το οποίο θα αποτελεί έναν μόνιμο χώρο πολιτισμού, που στοιχίζει ελάχιστα χρήματα, θα εξυπηρετεί διαχρονικά τις ανάγκες 120 παιδιών και των γονιών τους και για το οποίο μου λέτε δυο χρόνια τώρα πως θέλετε να το κάνετε, αλλά δεν έχετε χρήματα!!!

Με λίγα λόγια πιστεύω πως με 22.531 € θα μπορούσατε να βάλετε τις βάσεις για την ανάπτυξη αλλά κυρίως για την Παραγωγή Πολιτισμού στην Τριφυλία.

Θα μπορούσα να απαριθμήσω ακόμα χίλια πράγματα που έχουν να κάνουν με τον πολιτισμό και αφορούν σε όλο τον Δήμο Τριφυλίας ,αλλά θα θεωρούσα πιο γόνιμες τις προτάσεις που θα μπορούσαν να εκφραστούν σε μια ευρεία συνάντηση πολιτιστικών συλλόγων, σε ένα συνέδριο πολιτισμού που πρέπει να οργανώσετε. Θεωρώ τέλος ότι είναι λάθος η Κοινωφελής Επιχείρηση να διαχειρίζεται τον Πολιτισμό, απουσία όλων των πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου.

Με εκτίμηση
Γιάννης Αλεξανδρόπουλος
Δάσκαλος- Φιλιατρά

Υ.Γ.
1. Είμαι σίγουρος πως η Κ.Ε.Π.Π.Α.ΠE.ΔΗ.Τ θα δημοσιεύσει σύντομα ανακοίνωση -απολογισμό για όλα τα πολιτιστικά δρώμενα , για εκδηλώσεις και συναυλίες που κόστισαν ένα κάρο λεφτά και που σαν βεγγαλικά έλαμψαν και έσβησαν για πάντα, για πόσα χρήματα διαχειρίστηκε, για πόσα χρήματα δόθηκαν σε συλλόγους, για το τι ακριβώς παρουσιάστηκε, γενικά για το πόσο μας κόστισε το πολιτιστικό μας καλοκαίρι κι αν έμειναν χρήματα και για πολιτιστικούς χειμώνες για όσους ζούμε μόνιμα στην Τριφυλία.

2. Ο τίτλος της επιστολής θα μπορούσε να είναι και 15.686 € λόγω της συναυλίας της Τσαλιγοπούλου στα Φιλιατρά.






1 σχόλιο:

  1. Και εγω λεω, ψωμι δεν εχουμαι, αλλα για την ορεξη αγοραζομαι ραπανακια. Μραβο σου Γιαννη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.