Κυριακή 20 Αυγούστου 2017

Ο χάρτης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων για τη σεζόν 2017-18

Champions και Europa League

Το Champions League μεταδίδεται όλο από την Cosmote TV ως και το 2017-18, με αρχή από τα play offs του Αυγούστου (που υπάγονται στην κεντρική διαχείριση). Η ΕΡΤ μεταδίδει 13 αγώνες τη .....

σεζόν, παράλληλα (και όχι αποκλειστικά) με την Cosmote: έξι στους ομίλους, από ένα σε κάθε φάση νοκ άουτ και φυσικά τον τελικό.

Στο Europa League, μεταδίδονται όλοι οι αγώνες αποκλειστικά από την Cosmote TV ως και το 2017-18, πλην του τελικού που μεταδίδεται παράλληλα και από την ΕΡΤ. Το συμβόλαιο ισχύει από τη φάση των ομίλων, όλες οι προκριματικές φάσεις συν τα play offs είναι προς ατομική διαπραγμάτευση κάθε συλλόγου.

Το UEFA Super Cup μεταδίδεται αποκλειστικά από την Cosmote.

Ελλάδα

Η Super League έχει συμβόλαιο με τη Nova έως και το 2017 για όλες τις ομάδες ενώ για το 2017-19 έχουν συμφωνήσει όλες πλην της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Το Κύπελλο Ελλαδας μεταδίδει από την Cosmote TV και ανανεώθηκε ως το 2018-19.

H Football League μεταδίδεται από την ΕΡΤ μέσω της ΕΡΤ με συμβόλαιο που εκπνέει στο τέλος του 2017-18.

Αγγλία

Η Premier League μεταδίδεται από την Cosmote TV, με συμβόλαιο έως 2018-19.

Το FA Cup (Κύπελλο) το μεταδίδει η Nova για ακόμη μια σεζόν (2017-18).

Το Community Shield (Σούπερ Καπ) του 2017 (Τσέλσι – Αρσεναλ) θα μεταδοθεί και φέτος από τη Nova.
Για το Λιγκ Καπ της νέας σεζόν δεν υπάρχει κάτι ακόμη...

Ισπανία

Η La Liga Sandander μεταδίδεται από την Cosmote TV με συμβόλαιο ως το 2017-18.

To Copa del Rey (Κύπελλο) το έδειξε πέρυσι η ΕΡΤ.
Ομως η Nova έχει κλείσει από πέρυσι και μεταδίδει τους τελικούς ως το 2018, όπως και τα διπλά ματς του Supercopa (Σούπερ Καπ) μέχρι τότε (Ρεάλ – Μπαρτσελόνα οι δύο αγώνες).

Ιταλία

Η Serie A μεταδίδεται από την Cosmote TV με συμβόλαιο έως και το 2017-18.

Το Coppa Italia (Κύπελλο) μεταδίδεται από τη Nova με συμβόλαιο έως και το 2017-18, συμβόλαιο που ισχύει και για το Supercoppa (Σούπερ Καπ).

Γαλλία

Το συμβόλαιο της Ligue 1 με τη Nova ανανεώθηκε πέρυσι ως και το 2017-18.

Το Coupe de France (Κύπελλο) δεν μεταδόθηκε την τελευταία σεζόν από κανένα κανάλι, όπως και το Coupe de la Ligue (Λιγκ Καπ).

Γερμανία

H Bundesliga είχε με συμβόλαιο την Cosmote TV έως και τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, όπως και η β' κατηγορία αλλά και το Supercup.
Δεν έχει γίνει γνωστό σε ποιο κανάλι θα καταλήξει για τις επόμενες σεζόν, καθώς τα τηλεοπτικά δικαιώματα έχουν ακριβύνει αφού προσφέρονται για την επόμενη τετραετία (2017-21), θα είναι έκπληξη όμως αν δεν συνεχίσουν στην Cosmote TV

Το Κύπελλο Γερμανίας ως και το 2017-18 μεταδίδεται από τη Nova.

Πορτογαλία

Την Primeira Liga τη μετάδωσε πέρυσι η Nova (για την Πορτογαλία δεν υπολογίζονται οι εντός έδρας αγώνες της Μπενφίκα που προβάλλονται εκτός κεντρικής διαχείρισης, από το κανάλι του συλλόγου), το συμβόλαιο έληξε και είναι άγνωστο ακόμη αν ανανεωθεί ή όχι.

Εθνική και Μουντιάλ

Τα προκριματικά του Μουντιάλ 2018 μεταδίδονται από την Cosmote TV και τα ματς της Εθνικής παράλληλα με ΣΚΑΪ. Τα εκάστοτε φιλικά της Εθνικής βγαίνουν προς διαπραγμάτευση από την ΕΠΟ.

Η τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα μεταδοθεί από… άγνωστο ακόμη! Θα γίνει άλλωστε, ως γράψαμε πρόσφατα, νέος διαγωνισμός (στον πρώτο μετείχαν ΕΡΤ και ΣΚΑΪ).

Ποδόσφαιρο χωρίς εν Ελλάδι μετάδοση

Πρωταθλήματα και Κύπελλα Ολλανδίας, Ρωσίας, Βελγίου δεν μεταδόθηκαν πέρυσι από κανέναν, όπως και αυτά της Αργεντινής και της Βραζιλίας, όπως και τα προκριματικά του Μουντιάλ στη ζώνη της Λατινικής Αμερικής.

Μπάσκετ

Η Stoiximan.gr Basket League είχε συμβόλαιο με τη Nova για 12 από τις 14 ομάδες έως και τη σεζόν, που ολοκληρώθηκε, εκτός από τους εντός έδρας αγώνες του Ολυμπιακού (έως το 2018-19) και της ΑΕΚ (έως το 2017-18) που έχουν ξεχωριστά συμβόλαια με την COSMΟΤΕ TV. Άγνωστο το μέλλον της εν λόγω κεντρικής διαχείρισης προς ώρας, δεν αποκλείεται και η αλλαγή στέγης.

Το Κύπελλο Ελλάδος είναι ξανά προς διαπραγμάτευση, πέρυσι το είδαμε από τα προημιτελικά και μετά στη Nova.

Η Euroleague έκλεισε από πέρυσι για το 2017-20 στη Nova αποκλειστικά αυτή τη φορά, δίχως μετάδοση αγώνων από την ΕΡΤ. Τουλάχιστον με τα νυν δεδομένα.

Το μπασκετικό Champions League έκλεισε ως το 2018-19 στη Nova με μετάδοση των αγώνων των ελληνικών ομάδων αλλά και άλλων αγώνων, με την ΕΡΤ συχνά να δείχνει μόνη ή παράλληλα με τη Nova έναν αγώνα.

Το Eurocup το δείχνει μόνο το Eurosport στη χώρα (όπως και πέρυσι, ελλείψει ελληνικής συμμετοχής).

Το συμβόλαιο της Cosmote TV με το ΝΒΑ έχει ισχύ έως το 2017-18. Στα παρκέ των Cosmote Sport καναλιών μπορεί κανείς να βρει αγώνες τόσο από το κολεγιακό πρωτάθλημα NCAA αλλά και αγώνες από το WNBA.

Τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα με ένα ή δύο αγώνες ανά αγωνιστική συν τα play offs (Liga ACB Ισπανίας, Lega Basket Serie A Iταλίας, SuperLig Τουρκίας) τα δείχνει η Cosmote TV. Επίσης προβάλει και τα Κύπελλα Ισπανίας και Ιταλίας.

Εθνικές ομάδες μπάσκετ

Λίαν προσφάτως η ΕΡΤ φέρεται να ήρθε σε συμφωνία για τις διοργανώσεις της FIBA, για τα επόμενα πέντε χρόνια και τούτο σημαίνει ότι θα μεταδώσει και το Eurobasket Γυναικών αλλά και το Eurobasket Ανδρών. Για το τελευταίο πάντως πιθανότατα να υπάρξει παρουσία και της Cosmote TV.

Σπορ

Η Volley League μεταδόθηκε φέτος από τη Nova η οποία όμως δεν δείχνει διάθεση να ανανεώσει το συμβόλαιο, ειδικά με τα όσα έγιναν με τον τελευταίο τελικό ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ. Το ίδιο ισχύει και με το Final 4 του Λιγκ Καπ Ανδρών.
H Cosmote TV μεταδίδει ματς από τα Champions League Ανδρών και Γυναικών, τους εντός έδρας αγώνες των Ελληνικών ομάδων στο CEV Cup Aνδρών και στο Challenge Cup Γυναικών, ματς από το ιταλικό πρωτάθλημα καθώς και τους αγώνες της Εθνικής Ελλάδας από το World League (παράλληλα με την ΕΡΤ) αλλά και τους σημαντικότερους αγώνες της διοργάνωσης γενικά.

Για το χάντμπολ, πληροφορίες θέλουν να υπάρχει κεντρική διαχείριση για τη νέα σεζόν, παρουσία πλέον και του Ολυμπιακού – ΙΕΚ Ξυνή (ή όπως ονομαστεί η ομάδα), με… συνδρομητικό ενδιαφέρον να υφίσταται ήδη. Το Champions League του χάντμπολ τo δείχνει η Cosmote TV.

Στο τένις, η Nova συνεχίζει να δείχνει το Γουίμπλετον αποκλειστικά (για ακόμη τρία χρόνια) αλλά και αρκετά ΑΤP 250 τουρνουά. Η Cosmote TV μεταδίδει τα ATP World Tour Finals, όλα τα ATP Masters 1000, όλα τα ATP Masters 500, επιλεγμένα τουρνουά της σειράς ATP 250, επτά τελικούς της σειράς WTA καθώς και επιλεγμένους αγώνες της Μαρί Σάκκαρη που θα δώσει στο παγκόσμιο ταξίδι που θα διανύσει η Ελληνίδα πρωταθλήτρια το 2017. Τα μεγάλα τουρνουά όπως Roland Garros, US Open και Australian Open μεταδίδονται από το Eurosport. Φέτος δε η Nova θα δείξει και την τελική φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος τένις.

Και αμερικάνικα σπορ βλέπουμε εν Ελλάδι, από το FOX Sports που εκπέμπει μέσω της Nova και μεταξύ άλλων δείχνει NFL (αμερικάνικο φούτμπολ), NHL (χόκεϊ επί πάγου), MLB (μπέιζμπολ), μπάσκετ ΝCAA και άλλα.

Αγώνες στην άμμο από το Beach Volleyball World Tour, το Beach Volleyball World Championships αλλά και από το Euro Beach Soccer League με την συμμετοχή της Ελλάδας και το Mundialito που μετέχουν οι καλύτερες εθνικές ομάδες προβάλλει η Cosmote TV.

Τέλος, στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, η Formula 1 (δοκιμαστικά, κατατακτήριοι, αγώνες) μεταδίδονται από την Cosmote TV, οι αγώνες παράλληλα και από την ΕΡΤ (live όλοι, πλην τεσσάρων… υπερατλαντικών grand prix), το Moto GP από την Cosmote TV (δοκιμαστικά, κατατακτήριοι, αγώνες). Επίσης η Cosmote TV προβάλει το WRC, την Formula E, το NASCAR Cup Series, το Red Bull Air Race καθώς και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.