Σάββατο 8 Ιουλίου 2017

Capital Controls: Ραγδαίες εξελίξεις - Αυξάνεται το όριο ανάληψης σε λίγες ημέρες - Όλες οι αλλαγές

Σχέδιο χαλάρωσης των capital controls, που προβλέπει τη δυνατότητα σωρευτικής ανάληψης ύψους 1.800 ευρώ μηνιαίως ανά καταθέτη και ανά πιστωτικό Ίδρυμα, αλλά και προσθήκη συνδικαιούχου σε λογαριασμό ανακοινώνει εντός των ......

ημερών το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Εστία», στις αλλαγές, οι οποίες φαίνεται ότι θα έρθουν το πολύ έως τα τέλη Ιουλίου, περιλαμβάνεται η αύξηση του ορίου ανάληψης από τα 1.680 ευρώ το μήνα στα 1.800 ευρώ. Μάλιστα, δεν θα υπάρχει ο περιορισμός των εβδομαδιαίων αναλήψεων, καθώς θα δίδεται η δυνατότητα ανάληψης όλου του ποσού με μια ανάληψη για ολόκληρο το μήνα.

Ταυτόχρονα, θα δοθεί η δυνατότητα προσθήκης συνδικαιούχου στους υφιστάμενους λογαριασμούς. Με αυτόν τον τρόπο, οι πολίτες θα μπορούν να έχουν διπλάσιο όριο ανάληψης από τον ίδιο λογαριασμό.

Η τρίτη σημαντική αλλαγή αφορά σε επαγγελματίες, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα δημιουργίας νέου λογαριασμού. Με τον τρόπο αυτό, εμμέσως, διπλασιάζεται και γι' αυτές τις κατηγορίες το μηνιαίο όριο αναλήψεων μετρητών.

Ανάσα αναμένεται να πάρουν, ωστόσο, και οι επαγγελματίες που κάνουν εισαγωγές, καθώς θα αυξηθεί από το 140% στο 180% του καλύτερου μηνός το όριο για πληρωμές τιμολογίων στο εξωτερικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.