Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

Σπέκουλα Λαϊκής Συσπείρωσης Πελοποννήσου για τα πυρηνελουργεία

Την επίλυση του υπαρκτού προβλήματος που δημιουργείται στο Νομό Μεσσηνίας από τη λειτουργία των πυρηνελουργείων που είναι απαραίτητα στην αλυσίδα της ελαιοκομίας στον τόπο μας, την επιθυμούμε όλοι μας και ιδιαίτερα εμείς που κατοικούμε στη Μεσσηνία .

Οι εμμονικές εναντίον κάθε μορφής επιχειρηματικότητας απόψεις του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Πελοποννήσου κ.Γόντικα, δεν μας ξενίζουν πλέον, αλλά οι εμφανείς προτροπές ......

προς την κοινωνία την οποία παραπληροφορούν και τρομοκρατούν μη τεκμηριωμένα, αλλά κατ΄εικασίαν, προσβάλουν τη θεσμική του ιδιότητα, διότι διαφαίνεται πως δεν τον ενδιαφέρει η επίλυση του υπαρκτού ζητήματος, αλλά ο σαματάς.

Έτσι με επιστολή που δημοσιοποίησε μετά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου της 24-7-2017 , κατά την οποία ελήφθη απόφαση ύστερα από πρόταση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ.Τατούλη για τον τρόπο χειρισμού του θέματος που ταλανίζει τόσα χρόνια τη Μεσσηνιακή κοινωνία και θέτει την Ελληνική Πολιτεία και τα αρμόδια Υπουργεία Περιβάλλοντος και Ενέργειας προ των ευθυνών τους, θεώρησε καλό να προσβάλει τους συναδέλφους του Περιφερειακούς Συμβούλους επειδή είχαν διαφορετική άποψη από τη δική του, αποδεικνύοντας πως η δημοκρατία είναι μη αποδεκτή στην ιδεολογία του.

Έτσι μίλησε για ….14 πιστούς….14 συνήθεις κλπ…., υποτιμώντας εμφανώς τους συναδέλφους του που έχουν τύχει της αποδοχής της κοινωνίας και υπηρετούν με συνέπεια το θεσμό της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης. Οι σκεπτόμενοι συνάδελφοι μάλλον ξενίζουν όσους διαβάζουν τυφλά τα μανιφέστα της κεντρικής επιτροπής των κομμάτων τους . Η ανάδειξη πρακτικών και συμπεριφορών κάποιων στον Περιφερειακό θεσμό, που επιθυμούν με όχημα την αγωνία ή τη δυσαρέσκεια των πολιτών να κερδίσουν αποδοχής θέλοντας να εξυπηρετήσουν μελλοντικούς τους στόχους, είναι υποχρέωση όλων εμάς που υπηρετούμε το θεσμό της Περιφέρειας και έχουμε τιμηθεί με την επιλογή των πολιτών.

Δεν πιστεύω κ.Γόντικα εσείς να νοιάζεστε περισσότερο από εμάς που ζούμε στη Μεσσηνία και βιώνουμε το πρόβλημα. Εσείς είναι γνωστό πως λάβατε την έδρα της Μεσσηνίας από την υστέρηση του Καλλικράτη στο σημείο αυτό, κάτι που ελπίζουμε να διορθωθεί τώρα με την αναμόρφωση του σχετικού Νόμου.

Δεν πιστεύω να θεωρείτε πως μπορούμε να σας επιτρέψουμε να ευτελίζετε δημοκρατικές διαδικασίες και να δίνετε την εικόνα που σας βολεύει για τη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου. Εκείνο που εμείς επιθυμούμε είναι η επίλυση και όχι η δαιμονοποίηση, η παύση της όχλησης και όχι η παύση της επιχειρηματικότητας !

Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν πως επιθυμούμε την οριστική επίλυση του προβλήματος και για πρώτη φορά θέτουμε την Ελληνική Πολιτεία προ των διαχρονικών ευθυνών της, ελπίζοντας να υιοθετηθούν οι προτάσεις του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ.Τατούλη για ανάληψη πρωτοβουλιών νομοθετικού και τεχνολογικού χαρακτήρα, που απηχούν την πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου .-

ΑΝΤΩΝΊΑ ΜΠΟΥΖΑ
Συντονίστρια Έργου και Αποτελεσματικότητας Μεσσηνίας
Εντεταλμένη Σύμβουλος Τουρισμού-Πολιτισμού


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.