Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

«Αυτοί που Τόλμησαν»: Ο ζωγράφος του Καπιτωλίου των ΗΠΑ Κωνσταντίνος Μπρουμίδης, το επόμενο πρόσωπο στο COSMOTE HISTORY [ Trailer ]


Το Δελτίο Τύπου της Cosmote TV
Η Αποκλειστική δήλωση του Γρηγόρη Χαλιακοπουλου εδω

Το 10ο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «Αυτοί που Τόλμησαν», σε παραγωγή COSMΟΤΕ TV, παρουσιάζει το πορτραίτο του Ελληνοϊταλού ζωγράφου, Κωνσταντίνου Μπρουμίδη (1805-1880) που ......

φιλοτέχνησε το Καπιτώλιο των ΗΠΑ.
Το επεισόδιο προβάλλεται την Δευτέρα 26 Ιουνίου στις 22.00.

Γεννημένος στην Ρώμη από Έλληνα πατέρα με καταγωγή από τα Φιλιατρά Μεσσηνίας, και Ιταλίδα μητέρα, ο Κωνσταντίνος Μπρουμίδης έδειξε από πολύ μικρή ηλικία το ταλέντο του.

Σε ηλικία 13 ετών γράφτηκε στην Ακαδημία του Αγίου Λουκά της Ρώμης, παρακολούθησε μαθήματα τέχνης σε διάφορα μουσεία και μαθήτευσε δίπλα σε διακεκριμένους ζωγράφους, που ειδικεύονταν στις τοιχογραφίες. Το 1854 μετανάστευσε στις ΗΠΑ και αφοσιώθηκε επί 25 ολόκληρα χρόνια στην εικονογράφηση του εσωτερικού της Ροτόντας του Αμερικανικού Καπιτωλίουμε τις - εκπληκτικής ομορφιάς-τοιχογραφίες του να σώζονται μέχρι σήμερα και να διατηρούνται σε άριστη κατάσταση.

Στο νέο επεισόδιο του «Αυτοί που Τόλμησαν», παρουσιάζονται, μεταξύ άλλων, συνεντεύξεις της βιογράφου του Κωνσταντίνου Μπρουμίδη και αρχιτεκτονικής επιμελήτριας του Καπιτωλίου, Barbara Wolanin, καθώς και του εκπροσώπου του Capitol Historical Society, Steve Livengood. Θα δούμε επίσης εικόνες από το εσωτερικό του εκπληκτικού αυτού κτηρίου, σε ένα ντοκιμαντέρ που για πρώτη φορά προβάλλει το έργο του μεγάλου Ελληνοϊταλού ζωγράφου, που όμως πέθανε πάμπτωχος.
Τη σκηνοθεσία του επεισοδίου υπογράφει ο Λευτέρης Ξανθόπουλος, ενώ την έρευνα ο Γρηγόρης Χαλιακόπουλος.

Τα επεισόδια του 2ου κύκλου της σειράς ντοκιμαντέρ «Αυτοί που Τόλμησαν» προβάλλονται κάθε Δευτέρα βράδυ στις 22.00 και σε επόμενη προβολή κάθε Σάββατο στις 19.00. Μετά την προβολή τους στο COSMOTE HISTORY, τα επεισόδια θα είναι διαθέσιμα on demand, στην υπηρεσία COSMOTE TV PLUS.

Η σειρά ντοκιμαντέρ «Αυτοί που τόλμησαν» εντάσσεται στις πρωτότυπες εκπομπές και σειρές ντοκιμαντέρ παραγωγής COSMOTE TV, που θα κάνουν φέτος πρεμιέρα στο COSMOTE HISTORY, το μοναδικό ελληνικό κανάλι ντοκιμαντέρ, με επίκεντρο την ιστορία και τον πολιτισμό της χώρας μας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.