Κυριακή 7 Μαΐου 2017

ΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΦΕΡΕΙ ΑΝΕΞΙΤΗΛΗ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΤΣΙΠΡΑ - ΚΑΜΜΕΝΟΥ

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΑΜΠΑΖΙΩΤΗ

Για πολλούς μήνες οι ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ δήθεν διαπραγματεύονταν ενώ βύθιζαν τη χώρα στην ύφεση και την αβεβαιότητα. Τώρα με την πλάτη .....

στον τοίχο κατέληξαν σε συνθηκολόγηση με όρους ηττημένου. Ο κ. Τσίπρας, για να μείνει στην εξουσία, συμφώνησε σε ένα τέταρτο Μνημόνιο, που δεσμεύει τη χώρα για πολλά χρόνια χωρίς να έχει καμία απολύτως νομιμοποίηση γι' αυτό. Ένα μνημόνιο διαφορετικό και πολύ χειρότερο από τα προηγούμενα. Πολύ χειρότερο γιατί, ενώ περιλαμβάνει σκληρά μέτρα λιτότητας, δεν περιλαμβάνει πρόβλεψη για καμία χρηματοδότηση. Ένα Μνημόνιο που φτωχοποιεί ολόκληρη την ελληνική κοινωνία και ειδικά την μεσαία τάξη.

Η ενδοτική κυβέρνηση του Αλ. Τσίπρα, μετά τη νέα συνθηκολόγηση, μοιάζει με στυμμένη λεμονόκουπα. Τα μέτρα που θα ψηφισθούν, είναι το κόστος της παραμονής του στην εξουσία. Είναι το βαρύ τίμημα μιας δήθεν σκληρής διαπραγμάτευσης, που έφερε τη χώρα σε πολύ χειρότερη θέση από ό,τι ήταν πριν από ένα χρόνο. Ο Αλέξης Τσίπρας τελικά δέχθηκε όσα ακριβώς του ζητούσαν οι δανειστές από τον Νοέμβριο, χωρίς όμως να πάρει απολύτως, μα απολύτως, τίποτε.

Το νέο τέταρτο μνημόνιο σφαγιάζει, μεταξύ άλλων, τις συντάξεις και κατακρεουργεί το αφορολόγητο, ενώ διαλύει και στην ουσία βάζει “λουκέτο” στην ΔΕΗ. Φέρνει νέα πρόσθετα μέτρα 0,5 δις και για το 2018, με 0% χρηματοδότηση και ταυτόχρονα μόνιμα μέτρα 2% του ΑΕΠ για τη διετία 2019 – 2020. Με βάση την περήφανη διαπραγμάτευση του ΣΥΡΙΖΑ κάθε συνταξιούχος θα χάσει από μία έως τρεις συντάξεις και κάθε μισθωτός ένα τουλάχιστον μισθό. Τα 12 δις παροχές που υποσχόταν η κυβέρνηση έγιναν 12,5 δισ. μέτρα με υπογραφή Τσίπρα – Καμμένου. Και να σημειωθεί ότι τα μέτρα αυτά κανείς δεν τα ζητούσε πριν από ένα χρόνο. Είναι το βαρύ τίμημα της προσωπικής αναξιοπιστίας του κ. Τσίπρα.

Αυτοί που θα υπέβαλλαν παραίτηση αν το αφορολόγητο έπεφτε κάτω από τις 9.000 ευρώ, σήμερα δέχονται αφορολόγητο 5.681 ευρώ. Αυτοί που υπόσχονταν την 13η σύνταξη, τώρα κόβουν τη 12η αλλά και την 11η. Αυτοί που εξελέγησαν με συνθήματα εναντίον της λιτότητας και τελικά επέβαλαν 8 φορές μεγαλύτερη από όση τους είχε ζητηθεί. Αυτοί που πολεμούσαν όλες τις ιδιωτικοποιήσεις και τώρα θα πουλούσαν μέχρι και τη μάνα τους για να κάτσουν λίγο ακόμα στην καρέκλα.

Αυτοί που εξελέγησαν με υποσχέσεις για παροχές φέρνουν μια συμφωνία που αντί να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο, θα σπρώξει την οικονομία σε μεγαλύτερο κατήφορο, θα πνίξει την κοινωνία και θα δώσει τη χαριστική βολή στην Ελλάδα. Και σαν να μην φτάνουν όλα αυτά δηλώνουν χωρίς ντροπή πως θα επιστρέψουν και αντίμετρα. Μα για να επιστρέψουν αντίμετρα στην ελληνική κοινωνία, 2% του Α.Ε.Π., πρέπει να πιάσουν πρωτογενή πλεονάσματα 5,5% του Α.Ε.Π. το 2019. Δηλαδή 10 δις σύνολο. Άρα για μια ακόμα φορά λένε ψέματα.

Για μια ακόμα φορά ξανακοροϊδεύουν τον κόσμο.
Ξεχειλίζει η οργή των Ελλήνων, γιατί έχουν καταλάβει, ότι δεν υπάρχει κάτι που δεν θα έδινε, ο Αλ. Τσίπρας για την καρέκλα. Με τη Νέα Δημοκρατία όμως τα πράγματα δεν θα είχαν φτάσει ποτέ εδώ. Η κατάσταση θα ήταν πολύ διαφορετική. Θα είχαμε τελειώσει σήμερα με τα Μνημόνια. Θυμίζω το 2014, το τρίτο τρίμηνο, η Ελλάδα ήταν πρωταθλήτρια στην ανάπτυξη στην Ευρωζώνη. Σήμερα ήμαστε ακόμα στην ύφεση όταν όλη η ευρωπαϊκή οικονομία έχει ξανά πάρει μπροστά.

Η χώρα είναι σε λάθος δρόμο και η ελληνική κοινωνία βυθίζεται στην αβεβαιότητα. Τα νέα μέτρα και οι δεσμεύσεις υπονομεύουν την προοπτική εξόδου της χώρας από την κρίση και την καταδικάζουν στο δίλημμα Grexit η διαρκής λιτότητα. Το τέταρτο Μνημόνιο αποτελεί κοινό επίτευγμα των κ. Τσίπρα και Καμμένου και φέρει ανεξίτηλη την υπογραφή τους. Επιχειρεί να δεσμεύσει τη χώρα για μετά τη λήξη της θητείας αυτής της Κυβέρνησης. Πρόκειται για μια ακόμη εθνική αποτυχία στην οποία η Νέα Δημοκρατία δεν θα συνεργήσει.

Στη Νέα Δημοκρατία ξέρουμε πως χρειαζόμαστε ένα διαφορετικό μείγμα πολιτικής. Με λιγότερους φόρους για να αναπνεύσουν οι πολίτες και οι επιχειρήσεις. Με στοχευμένη μείωση των κρατικών δαπανών, αλλά κυρίως με γρήγορες και τολμηρές διαρθρωτικές αλλαγές για να προσελκύσουμε επενδύσεις και να πάρει μπρος η ανάπτυξη. Αυτή είναι η μόνη πολιτική που μπορεί να απελευθερώσει τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου και να αποκαταστήσει, την αξιοπιστία της χώρας εκτός συνόρων. Στην απάτη του κ. Τσίπρα, δεν θα γίνουμε συνένοχοι. Δεν ψηφίζουμε μέτρα, δεν ψηφίζουμε αντίμετρα. Η Νέα Δημοκρατία είναι ξεκάθαρη: Καμία ανοχή, καμία συνενοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.