Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Με επιτυχία εκτελέστηκε η άσκηση ετοιμότητας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο Λύκειο Φιλιατρών. [ Φωτόγραφίες + Video ]

Από απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η άσκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο Λύκειο Φιλιατρών που είχε προγραμματιστεί για σήμερα το πρωΐ παρουσία μαθητών του 1ου Δημοτικού και 3ου Νηπιαγωγείου Φιλιατρών.

Στην άσκηση .....

πήραν μέρος δυο υδροφόρα οχήματα και ένα μεταφοράς προσωπικού και δύναμη 12 ανδρών.


Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης ισχυρός σεισμός έπληξε το Λύκειο Φιλιατρών την ώρα που εντός του κτηρίου υπήρχαν μαθητές.
Συνεπεία του σεισμού ήταν η πρόκληση φωτιάς στο ισόγειο του κτηρίου, κατάρρευση του κλιμακοστασίου και εγκλωβισμού δυο μαθητών στον πρώτο και δεύτερο όροφο του κτηρίου.

Η άσκηση αντιμετωπίστηκε ως πραγματικό συμβάν και ακολουθήθηκαν όλα τα επιχειρησιακά στάδια για την αντιμετώπιση των συνεπειών αναπτύσσοντας πλήρως τον επιχειρησιακό σχεδιασμό με τις προβλεπόμενες ενέργειες.
Εκ του αποτελέσματος φάνηκε η πλήρης επιχειρησιακή ετοιμότητα και η άρτια εκπαίδευση των πυροσβεστών μας σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης.

Την ικανοποίηση τους για την έκβαση της άσκησης που έγινε στο Λυκείο εξέφρασε τόσο ο διευθυντής κ. Δημήτρης Στυλιανός, όσο και ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Γαργαλιάνων Επιπυραγός κ. Κώστας Γεωργακόπουλος.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι πριν την διεξαγωγή της άσκησης το Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που είχε προγραμμα να συμμετάσχει κλξηθηκε σε επείγον περιστατικό και αποχώρησε.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.